Vibys ansigter – Lucas Larsen

i Vibys ansigter af René Holm HansenLæg en kommentar

Kalenderen viser august. Det betyder for nogen sommer, sol og strand. For andre betyder det en snarlig skolestart. Her er Viby Efterskole ingen undtagelse. Snart flytter 111 nye Viby ansigter ind. 16-årige Lucas Larsen er en af dem.

Sidste år blev en ny slags 10. klasse til på Viby Efterskole. En projektorienteret undervisningsform, hvor der ikke længere bliver skelnet mellem fag såsom dansk, engelsk og matematik. I stedet er fokus rykket til emner som kommunikation, kulturelt iværksætteri og projektledelse. Det er VibyX-klassen. En anderledes skolegang helt uden prøver. Den kombination tiltrak 16-årige Lucas Larsen, som starter på Viby Efterskole til august.

”Jeg er rigtig skoletræt, så for mig betyder det meget, at jeg kan lære nyt uden at skulle til en masse prøver. Det bliver en anderledes måde at gå i skole på, hvilket jeg glæder mig rigtig meget til og er spændt på. At jeg så kan kombinere det med min interesse for musical, gjorde det kun endnu bedre,” fortæller Lucas.

Ud over at gå i VibyX-klassen skal Lucas også have musik, dans og teater på sin linje.

Hvorfor vil du gerne på Viby Efterskole?

”Min plan var, at jeg skulle på gymnasiet lige efter 9. klasse. Men for et par måneder siden da mange i min klasse fik svar på, om at de havde fået plads på den ønskede efterskole, kunne jeg mærke, at der skete noget i mig. Jeg ville pludselig også gerne på efterskole. Jeg blev nødt til at prøve det. Gymnasiet går jo ingen steder.”

Hvad er dine forventninger til efterskolen?
”At det bliver det fedeste år. Jeg har venner, som går på skolen nu, og de har fortalt en masse. Ud fra det kan det kun blive godt. Skolen har et rigtig godt ry. Men det er svært, hvad man skal forvente, når man aldrig har gået på efterskole før, men jeg glæder mig meget.”

Hvad glæder du dig mest til ved et år på Viby?
”Lige nu er det at møde alle de andre elever. Det kilder i maven, når jeg tænker på det. Og det gør jeg ret meget for tiden, må jeg indrømme. Det er det der med at skulle starte et sted, hvor du ikke kender nogen, men bare skal få en masse nye venner. Det er spændende. Men det bliver mærkeligt at være væk fra familien. Måske mere for dem end for mig.”

Hvis du ligesom Lucas også drømmer om at starte på Viby Efterskole i år, er der ganske få pladser tilbage. Kontakt skolen, hvis du vil være en del det kommende elevhold.