DANS

Dans på Viby EfterskoleDans på Viby Efterskole
Dans på Viby Efterskole

Dans på Viby Efterskole

På Viby kan du afprøve drømmen om at blive professionel danser, eller du kan tage din første dansetime.

Som noget unikt for Viby Efterskole, får du et individuelt udarbejdet skema, som opfylder dine ønsker og passer til både dine interesser og dit niveau. I danseundervisningen niveaudeler vi i begynder, let-øvet og øvet – så der er plads og udfordringer til alle.

Vi lægger vægt på, at en dygtig danser bør have et bredt kendskab til dansens mange genrer og stilarter. Du vil derfor komme til at møde både jazz, moderne, show/musical, ballet og street dance i form af old- og new school hip hop, house samt floorwork.

Foruden niveau-delingen har du på Viby den unikke mulighed for at få undervisning i både dans, musik og teater. Dette styrker din udtryksevne og musikforståelse som danser.

Hvis du har lyst til afprøve efterskolelivet og dansen på Viby – afholder vi en VibyCamp, hvor alle, der går i 6. – 9. kl., er velkomne.


Danseundervisning

På Viby kan du få undervisning i jazz, moderne, ballet, show/musical og street i form af new- og old school hip hop, house samt floorwork. Desuden i floor-barre, improvisation, partnering og koreografi. Vi mener at et bredt genrekendskab er en styrke hos en danser.

Læs mere nedenfor under “stilarter”.

Undervisningen er kendetegnet ved at lægge stor vægt på både proces og produkt. Gennem niveau-delingen udfordres den enkelte optimalt, så der både i teknik og koreografi hele tiden er nyt at lære.

Den tekniske træning er ikke alene vigtig for kvalitet i koreografierne, den er også nødvendig for at opnå den styrke og smidighed der kræves som danser. En omhyggelig og målrettet opbygning af kroppen er vigtig, for at man kan holde til at danse og undgå forkerte arbejdsmetoder.

Samtidig arbejdes hen imod et sceneshow cirka hver anden måned. I løbet af året kommer du til at optræde for over 4000 mennesker. Så der er hele tiden nye koreografier der skal udvikles!

Dans på Viby Efterskole
Dans på Viby EfterskoleDans på Viby Efterskole

Faciliteter og udvikling

På Viby har du chancen for at udvikle dine danseevner i raketfart. Fordi du bor op og ned af både to spejlsale og dine holdkammerater, er der mulighed for mange timers øvning hver dag. På Viby er der altid musik og høj puls i spejlsalene – og resultatet viser sig! Samtidig støtter undervisningen i teater og musik op om dine evner som danser. I teaterundervisningen arbejder du med både kroppens og ansigtets udtryk og gennem musikundervisningen styrkes din musikforståelse, som er grundlaget for en god koreografi. Du er ikke forpligtet på at vælge alle 3 linjefag – musik, dans og teater – men vi tilbyder dig muligheden for at vælge 1, 2 eller alle 3, hvis du vil.

KONTAKT OS
Dans på Viby Efterskole
Dans på Viby Efterskole
Dans på Viby Efterskole

Stilarter på Viby Efterskole

Street: Gadens hårde stil som er blevet en anerkendt og integreret del af scenekunsten på landets etablerede scener. En dynamisk og sveddryppende dansestil med attitude og energi! Street er grounded og cool, og dækker bl.a. over popping, locking, new- og old school hip hop samt house.

Jazz: Fart, intensitet og rytme er nøgleord for jazzdance. Men også teknik, smidighed, dynamik og koordination er i centrum. Det er dyb plié, layout og høje battementer. Det er bowlerhat, lange ben og stoledans. Og det er spring, show og jazzhands!

Moderne: Er den mere ekspressive dansestil, som ikke er bundet af strenge stilkrav. Improvisation og partnering er ofte brugt til at udtrykke det følelsesmæssige. Her kan danses dynamisk og lyrisk med fokus på gulvarbejde, glidende bevægelser, vejrtrækning, contraction og release.

Show/musical: Her er danseglæde, energi og koordination i højsædet! Det er discokugle og pailletter, det er Grease og det er salsa. I musicaldans maler man med den brede pensel og trækker på alle dansens facetter. Her skal publikum have smil og en lille historie med hjem.

Ballet: Ballet er det tekniske grundlag for al teaterdans. Med stangskole, centerarbejde, pirouetter og spring over gulv giver balletten en grundlæggende kropskontrol og -forståelse, som kan overføres til alle andre stilarter.

Floorwork: At kunne arbejde med- og udnytte gulvet er afgørende for at blive en dygtig danser. Floorwork dækker på Viby over moderne gulvarbejde, street gulvarbejde, floor-barre samt styrke- og smidighedstræning.


scenen

Efter seks ugers undervisning på Viby får du første gang lov at optræde for et publikum – om du er begynder eller øvet danser. Der er danseglæde og adrenalin i kroppen, smil på alles læber og eufori, når publikum klapper, griner, berøres og bliver imponerede over hvad man kan nå på så kort tid.

Herefter får man som danser mulighed for at stå på scenen og vise de nyeste koreografier cirka hver anden måned. Bl.a. i forbindelse med adventsmødet, hvor den helt store scene bygges op og der sættes lys som til en professionel danseforestilling. Igen til musicalen får man som musicaldanser muligheden for til live orkester og i fuld sminke og kostume at danse for næsten 2000 mennesker.

Dans på Viby Efterskole
Dans på Viby Efterskole