Et hjem…

In Livet på Viby by René Holm Hansen1 Comment

Af Julie Nielsen,  2017/18

Det er smukt at dele et hjem. Et hjem med mennesker, som man knap kender. Det er smukt at dele følelser med en person man intet har tilfælles med – andet end hensigten om at kalde dette sted sit eget. Man navigerer sig frem i et rum, som er trådt af 100 vis af fødder før en. Det dybe vand som man vil bevæge sig ud på fra dag et vil mange gange vise sig at være en illusion af ens egne tanker og forhåbninger. Alle med store øjne og mange forventninger for fremtiden som føles længere end den er. Tiderne vil skifte og vi vil opleve det hele med hinanden, hånd i hånd, dør mod dør. Det er de barnlige grin der vil give rumklang til de fremmede efter os, og det vil køre i ring. Og ringen vil blive større og fællesskabet bredere over landet.

Det er smukt at dele en tanke. En følelse med en fremmed, der vil vise sig at blive til hjem. Og hjemmet vil for evigt forblive uberørt i tanken, og dog leve videre på trods. Når ord ikke behøves for at forstå hinanden, men en fakkel i mørket skinner stærkere end tusinde ord. Det vil brænde igennem huden, helt ind til hjertet hvor det for evigt vil kunne mærkes. Og ligesom sår healer og årstider skifter, skal nye fakler opstå på ny.

Det er smukt at dele en afslutning. At gå igennem tider og vide, at man vil komme ud på den anden side med hinanden. Stadigvæk med det samme hjem, som for altid vil forblive uberørt i tanken. Det er en afslutning med tre punktummer for det stadig uvisse. For intet stopper helt når et farvel i virkeligheden er på gensyn. Når det længste vi nogensinde vil være fra hinanden er et opkald. Og når alle oplevelserne er gemt i det slidte tøj, de mange smil og historierne som vi vil fortælle i fremtiden.

Comments

  1. Hvor smukt tænkt og skrevet kære Julie❤️Det varmer et moderhjerte, at Emma har været så heldig at få en veninde som dig, der tænker så dybt. Du er også blevet et smukt ungt træ med kraft og energi lige som EmmaI kan hvile trygt og godt med jeres minder fra Viby, de bor for altid i jeres hjerter

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.