Musicalen ANNIE på Viby Efterskole

In Livet på Viby by René Holm HansenLeave a Comment

Vi får sol i morgen.                                                                                                              Billetter

At holde fast i håbet, når tiderne er hårde, kan kræve en vanvittig stor beslutsomhed, og nogle gange kommer en vanvittig stor beslutsomhed i en overraskende lille pakke. Lille forældreløse Annie har mindet generationer af teatergængere om, at solskin altid er lige rundt om hjørnet, og nu melder en af tidens mest elskede musicals sig på Viby Efterskole med dette håbefulde budskab – lige når vi har mest brug for det.

Broadway-klassikeren ”Annie” er en varm og charmerende forestilling fuld af humor, dans og sang.
Annie er historien om den lille pige, der som nyfødt blev efterladt uden for et børnehjem i 30’ernes New York.
Hun flygter fra børnehjemmet, som bestyres af den tyranniske og fordrukne Miss Hannigan.
Efter mange eventyr i storbyens slum ender Annie i hjemmet hos den excentriske rigmand Oliver “Daddy” Warbucks. Annies ukuelige optimisme gør indtryk på Warbucks, som beslutter sig for at hjælpe hende. Men Miss Hannigans kriminelle bror Rooster og hans ”veninde” Lily sætter alle slags intriger i gang for at få dusøren, som Warbucks udlover for at finde Annies forældre.

Forestillingens mange evergreens, bl.a. “Tomorrow”/”I morgen” og “It’s the hard-knock life”/”Det’ et knokle liv” vil også være kendt fra filmatiseringen af musicalen.

Broadway-musicalen Annie, der er baseret på en populær tegneserie, der har kørt dagligt i amerikanske aviser i over 80 år, blev efter sin urpremiere straks en kæmpesucces. Den modtog hele 7 Tony Awards, bl.a. for Best Musical, Best Book og Best Score, og spillede i mere end 6 år på Broadway. Talrige opsætninger over hele kloden og efterfølgende filmatiseringer har gjort den til en klassiker for mere end 50 millioner publikummer.

På Viby Efterskole får eleverne mulighed for – under professionelle forhold – at afprøve deres drømme inden for musik-, danse- og teaterverdenen.
Carsten Kiørbye Bertelsen har lavet en iscenesættelse, der stiller store krav til os alle – både foran, på og bag scenen. Morten Garnæs og Thomas Damgaard Ravnsbæk har taget musikken under kærlig behandling, så den passer til netop Viby Efterskoles elever. Simone Svane og Aaron Le har kreeret nogle koreografier, der skaber sammenhæng mellem musikken og stemningen på scenen. Dette er suppleret af Anne Mette Roest, der med sine evner indenfor ”Acting song” har været med til at skabe de flotte arrangementer.

Maria Dannevang Thomsen har designet kostumerne og sikret en flot sammenhæng i det kunstneriske udtryk gennem hele forestillingen.

Du kan købe billetter til forestilling her: BILLETTER