ØVRIGE MUSIKFAg

Weight Lifting Class

Ekstra-musik / Overbygning

På disse hold kommer vi bag om indholdet i musikken med teori og hørelære, fingrene i tangenterne, rotation på guitar, bas, klaver, trommer og sang, improvisation samt for Overbygnings vedkommende musikhistorie. Ekstra-musik har 60 min. ugentligt, Overbygning 2 x 60 min på et højere niveau.

Ønsker du at være rustet til højniveau på gymnasiet og evt. senere MGK/konservatoriet, er det vigtigt at have indsigt i teorifagets betydning og mulighed som hjælpemiddel i dit eventuelle fremtidige musikvirke samt være grundigt orienteret i forhold til dit eget og andre(s) instrumenter.

ERT

Elementær rytmisk træning er koordination af krop, arme, ben og hovede i rytmiske mønstre.

Det er sundt og lærerigt for både musikere og dansere – og sjovt for alle! Elementer af stomp kan indgå, hvis holdets niveau er til det.

Weight Lifting Class
Weight Lifting Class

Lyd - Live & Studio

I lyd-faget bliver du oplært i alle de praktiske funktioner i forbindelse med koncerter og live-lyd samt instrumentering/arrangement og indspilningsteknik i Viby-studiet.

I live-delen forbindes mikrofoner til multikabel og det enkelte instruments lyd, sals- og monitorlyd indstilles. I forbindelse med de store arrangementer (Åbent hus, adventsmøde, musical mm.) kan du blive en naturlig del af crew’et.

I studio-delen forsøges det at aflure, hvad andre producere har gjort, hvorefter der skal arrangeres, øves, mikes up, optages og mixes.

Storekor

Viby Efterskoles Storekor er det faste åbningsindslag ved alle koncerter. Deltagelse er obligatorisk, men det glemmer du hurtigt, fordi det er en fryd at synge sammen i så stor en musikalsk flok. To af skolens musiklærere dirigerer og repertoiret spænder vidt, men mest i rock, pop og musical-genren.

Der er prøver i storekoret i 60 minutter om ugen i alle almindelige uger. De første måneder af skoleåret går med at opbygge et repertoire og skabe en god fælles korklang. Første optræden er i forbindelse med Åbent Hus sidst i september, og derefter i forbindelse med mange arrangementer på skolen og til musikfestivalen, som vi er en del af sammen med de andre efterskoler på egnen.

Weight Lifting Class
Weight Lifting Class

lillekor

Du har mulighed for at vælge yderligere udfordring på korsiden. Koret står på skemaet én gang om ugen med 60 min. hver gang. Repertoiret spænder bredt: gospel, jazz, rock, pop og latinamerikansk samt måske andre afstikkere.

Her vil du:

  • Opleve glæden ved at deltage i korsang.
  • Få en oplevelse med og et kendskab til din egen sangstemme.
  • Lære om almene sangteknikker som vejrtrækning, afspænding, støtte, artikulation og koncentration.
  • Få et musikalsk fællesskab med ca. 50 andre sanginteresserede.
  • Få et kendskab til forskellige stilarter indenfor vokalmusikken.
  • Være med til at opbygge et repertoire, som kan bruges ved arrangementer og koncerter i løbet af året.

Ofte opstår også små sanggrupper, der fungerer på linie med fritidsbands og deres optræden.

brugsguitar

For begynder og meget let øvede gives her en indgang til “lejrbålsguitar”.

Det vil sige, at du på holdet sammen med andre ligestillede lærer de enkleste spanske greb samt sange, der passer til.

Weight Lifting Class