Ansatte
Ledelse

René Holm Hansen
Forstander, Morgensamlinger og fortælletimerRené er uddannet lærer i 1993 fra Ribe Statsseminarium med linjefag i matematik og samfundsfag. Senere har han taget en diplomuddannelse i Ledelse. René havde en kort afstikker fra Viby Efterskole, hvor han var chef for Dansk Talent Akademi i Holstebro. Men inden længe var savnet til efterskolen for stort, og René vendte hjem igen. Tidligere har han i et år været lærervolontør i Indien og arbejdet som lærer på Kongeådalens efterskole og Ladelunds Efterskole.
I 2006 blev René forstander på Viby Efterskole, hvor han står for morgensang, fortælletimer og sangtimer. Derudover nyder han hverdagens hyggestunder med eleverne. “Jeg har været en del af efterskolemiljøet i 25 år – og sætter stor pris på det helt unikke miljø, der opstår, når unge og voksne mødes i en hverdag fyldt med dannelsesmæssige værdier og en personlige udviklingstrang, der giver livet perspektiv, retning og dermed mening”, fortæller René. “Jeg elsker simpelthen alle de uformelle samtaler med elever, der søger viden, oplysning og diskussioner, som gør os alle klogere på os selv og hinanden – og dermed også på samfundet/verden”.
Privat er han gift med Kari, som er pædagogisk leder, og de har to børn.

Bjarne Frandsen
Viceforstander og underviserUdover at være en del af ledelsen, underviser Bjarne i matematik. Dette gør han stædigt ud fra devicen om, at matematik er SJOVT.
Derudover er han en af to vejledere på skolen, der snakker med alle elever om deres gøren og færden, såvel som her og nu, som i fremtiden. “For mig er spørgsmålet ikke, hvad du kan blive, men mere hvem du kan blive i fremtiden”, siger han. “Dermed handler vejledning om, med mange forskelige indfaldsvinkler, at hjælpe til med at gøre de unge mennesker mere livsduelige”.
Bjarne er aktiv i efterskoleforeningen på netop vejledningsområdet, hvor han deler sine erfaringer med alle landets efterskoler og underviser de andre i værktøjerne.
Tidligere forberedte Bjarne undervisningen fra sin hundeslæde, da han arbejdede som folkeskolelærer i julemandens hjemby, Ummannaq. Siden 1999 har han været på Viby Efterskole.
Bjarne er uddannet på Odense seminarium med liniefag i fysik/kemi og idræt i 1994. Derudover har han afsluttet en fuld PD i Vejledning.
Privat bor Bjarne med sin dejlige kone, Lina, og tre raske drenge i Nr Aaby.
Undervisere

Thomas Ravnsbæk Pedersen
Underviser, matematik, MusikThomas er musiklærer og underviser på flere musikhold og har derudover også matematik. Han er uddannet lærer til de frie skoler og har inden det været forbi konservatoriet i Århus.
Thomas spiller trækbasun som hovedinstrument og har spillet en del big band, soul/funk og sunget i kor. Tilbage i midten af 00’er spillede han til div. byfester med han rock’n roll band.

Rikke Bruselius
Underviser, Engelsk, matematik, samfundsfag og danskUnder en praktikperiode på Odense seminarium var Rikke på en efterskole. Hun faldt pladask for ’livsstilen’ og muligheden for at være med til at bidrage til elevernes almene udvikling, dannelse samt uddannelse. Siden har hun været efterskolelærer, og landede på Viby Efterskole i 2005.
Rikke underviser i engelsk, matematik, samfundsfag og dansk. Selvom Rikke har været lærer i mange år, har det stor betydning for hende at forny sig og have fokus på, hvad der er relevant og interessant for eleverne, hvad enten det er indholdet eller undervisningsformen. Det er vigtigt for Rikke, at hun kan være med til at skabe en sammenhængende, meningsfuld og udbytterig hverdag for skolens elever.
Engelsk: Gennem Rikkes undervisning i engelsk forsøger hun at give eleverne lyst til at beskæftige sig med sprog og kultur i engelsktalende lande. “Jeg vægter både mundtlighed og det skriftlige arbejde højt og inddrager såvel højaktuelle emner som emner af ældre dato”.
Matematik: Rikke har i alle hendes år på Viby undervist de elever, som er mest udfordrede i matematik. “For mig er det meget vigtigt, at mine elever får nogle succesoplevelser i faget – og det gør de! Det er vigtigt for mig, at eleverne forstår, arbejder med og analyserer problemstillinger i sammenhænge, der vedrører deres dagligliv, og jeg gør hvad jeg kan for at gøre faget så interessant og levende som muligt”.
Samfundsfag: Eleverne skal lære at forstå deres hverdagsliv i et samfundsmæssigt perspektiv. Undervisningen skal ruste dem til at indgå aktivt i det demokratiske samfund, de er en del af. “De skal udvikle samfundsbevidsthed, kritisk sans og færdighed i at analysere og vurdere samfundsforhold og konflikter”, fortæller Rikke.
I fritiden elsker Rikke at rejse. Det har bragt hende en del rundt i verden, hvor hun er blevet beriget med venskaber og diverse kulturelle oplevelser. Rikke er kæreste med Nikolaj, som hun har tre børn med. De bor på et nedlagt landbrug på Nordfyn, hvorfra de driver en lille virksomhed med kajak- og SUP-udlejning samt Bed and Breakfast.
Email:rikk0579@vibydrev.dk

Anne Mette Roest
UNDERVISER, TEATER, MUSIK, DANSKAnne Mette er en rigtig nørd, hvad angår det skuespiltekniske håndværk og det at skabe udtryk og fortællinger på scenen. Hun er til stadighed fascineret over skuespillerens instrument, kroppen, der rummer uendelige muligheder for oplevelse, indlevelse og historiefortælling. I undervisningen er hun meget optaget af at skabe et gunstigt, trygt og fantasifuldt arbejdsrum, hvor eleverne med generøsitet over for sig selv og hinanden kan arbejde frit og modigt, så der skabes de bedste forudsætninger for udvikling af deres evner.
Anne Mette er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole – Musicalakademiet i Fredericia (DDSKS) i 2012 og har siden endt uddannelse arbejdet professionelt som skuespiller og musicalperformer. Hun har bl.a. spillet roller som Tonia i Dr. Zhivago på Nørregadeteatret, Paula i An Officer And A Gentleman på Silkeborg Musikteater og Bridget i rockmusicalen Lizzie på Fredericia Teater. På skærmen har hun spillet en ung Tove Ditlevsen i DR1 programmet Øgendahl og de store forfattere. Derudover har hun medvirket i forestillinger som Annie Get Your Gun på Det Ny Teater, Chess på Aarhus Teater og Et Juleeventyr på Aalborg Teater, hvor hun fortsat leger med improgruppen ”3.stop fra Gug”.
Ud over at brænde for skuespilkunsten har Anne Mette også en stor passion for at synge og komponere sange bag klaveret eller guitaren, og hun vil med glæde dele ud af sin sangtekniske viden.
Anne Mette er uddannet dansk- og musiklærer fra Aalborg Seminarium 2021.

Carsten Kiørby Bertelsen
Underviser, teaterCarsten er Viby Efterskoles instruktør, hvor han har stået bag den årlige musical siden 2015 og underviser også i teater. Der er næsten ikke en afkrog af skuespillet, som Carsten ikke beskæftiget sig med.
Han er selv skuespiller i det professionelt turnerende musikteater Rivegildet, hvor han også medvirker til at skrive og udvikle stykkerne. Han har undervist på Det Kongelige Teaters Balletskole i Odense, udviklet Legolands børneteater og ageret dukkespiller, afholdt kurser i kropssprog.
Carsten har instrueret forestillinger som blandt andre Sound of Music, Bølle Bob, Grease, Den grønne elevator, Privatliv, Huset, Xdream, Hotellet, H.C Andersen Punktum, Mød mig på Cassiopia, Dyrene i Hakkebakkeskoven, Til julebal i nisseland, Folk og røvere i Kardemommeby, En skønne dag, Maria, WWW. Rock you, Ballade i balletten, Guld og grønne skove, Skatteøen, Baby Blue, Atlantis, Under Køkkenvasken, Nøgleringen, Oliver Twist, Diverse revyer, Iscensættelse for Dansk performancekor.
I samarbejde med komponist Inger Kiørbye Bertelsen har Carsten skrevet følgende musicals: H.C. Andersen punktum, X-dream, Hotellet (senere oversat til engelsk), Ballade i balletten, Nøgleringen, Se min kjole og Baby blue.
Carsten er dramaleder med kursus i kropsligt teater, situationsbestemt ledelse, pionetuddannelse i innovation, value perform og er DISC certificeret. Han har undervist på Det kongelige teaters balletskole i Odense, Contra, Legoland, Djurs sommerland, Bestseller, MidtMarketing, Kolding egnens idrætsefterskole, Ågård efterskole, Sdr. Bjert skole, Boligselskaberne, Kolding friskole, Se min kjole, Brændkjærskolen, Kolding ungdomsskole, Sdr.Bjert teaterforening, Frie læreskoler, Inconsulting, Jobdk. Serverings teater.
Nu er vi heldige at have ham på Viby.

Ole Faber
Underviser, Musik, kor, lydteknik og ERTDet lyser ud af Ole, at han elsker musik. Særligt når det hans elever, der står bag. På Viby Efterskole underviser Ole i musik, musikteori, kor, lydteknik og i Elementær Rytmisk Træning (ERT).
Han er uddannet almen musikpædagog fra Det Fynske Musikkonservatorium i 2003. Samme år blev han ansat på Viby Efterskole. Før det underviste han på Rising Ungdomsskole og Odense Musikskole.
Ole selv er stadig en meget aktiv bassist, hvor han blandt spiller i bands som Northen Empire, Naked Stone og Red Hot Chilipeppers Jam. Tidligere har han blandt andet spillet sammen med Jeppe Kjelllberg fra Who Made Who og Mikael Boding fra Anubis Gate. På nuværende tidspunkt er Ole i gang med et nyt projekt ”Wandervogel” og arbejder som freelancebassist.
Email:ole.faber@skolekom.dk

Morten Garnæs
Underviser, Musik, BOM, kor, skema og valgholdMorten er musiklærer, musiker, komponist, arrangør, producer og har været lærer på Viby Efterskole helt fra begyndelsen i 1990, og har dermed i den grad medvirket til at forme værdierne og undervisningen på Viby.
Han underviser i sammenspil, Bag Om Musikken (BOM ), lillekor og storekor. Morten har været kapelmester og arrangør af skolens musical siden starten.
I 1985 blev Morten uddannet almen musikpædagog fra Det Fynske Musikkonservatorium. Han har udbudt kurser under Dansk Musiker Forbund, været leder af Efteruddannelsen i rytmisk musik under Dansk Musikpædagogisk Forening, leder af og arrangør til rytmiske kor som Vocal Focal, Offbeat og Skibhus Transfer og medarrangør af Odense Multimusik Festival.
Morten har deltaget i adskillige kurser – sang v/ Cathrine Sadolin og Allan Mortensen, elektronisk musik/producer i Ableton Live og Logic v/ bl.a. Rasmus Kærbo og Niclas Schack, arrangement og nodeskrivning i Sibelius v/Ole Visby, rockarrangement for symfoniorkester v/ Simon Hale og Danmarks Radios Underholdningsorkester.
I Mortens fritid spiller han i, komponerer til og agerer producer for bandet NightFlight Mk4, som har udgivet to albums.
Email:nfmark4@gmail.com

Lærke Linnea Gram-Hermund
Underviser, Matematik, Engelsk, KreaBillede og tekst på vej…

Maria Andersen
Underviser, Dans, matematik og koreografMaria er uddannet danser i Danmark og Danseur Professionelle på Centre International de Danse Jazz (Institut Formation Professionelle Rick Odums) i Paris, med speciale indenfor jazz, moderne og ballet. Hun har været i mesterlære hos koreograf Dorte Glintborg og danselærer Lara Krieg.
Maria er desuden uddannet lærer, fysiurgisk massør og skadesbehandler, hvilket giver et solidt pædagogisk og anatomisk grundlag i undervisningen. Hun har bachelor i MatematikTeater – om udnyttelse af æstetiske lærerprocesser fra drama og teater i matematikundervisningen.
Hun har undervist siden 1997 og koreograferet adskillige musicals.
Underviser i jazz, moderne, ballet, show/musical og floorwork samt koreograferer musicalen.
Undervisning:
2009- Danselærer og koreograf, Viby Efterskole
2015-2016 Underviser og koreograf, Dansk Talent Akademi, Musical & Teater, Holstebro
2014-2018: I audition panel for udvælgelse til Filurens Talentlinje
2008-2009: Danske Musikstævner, Underviser, koreograf og bestyrelsesmedlem
2005-2006: Musical-hold på Teaterskolen for Unge i Århus, Gellerupscenen.
2004-2005: Danselærer og koreograf, Vestbirk Højskole, musicallinie
1994-2002: Standard- og latin, disco, funk, rock ´n roll og showdance. Dansestudio Nedergaard, Århus.
Koreografi:
2010- Viby Efterskole: RENT, Hair, The Wiz, Grease, Legally Blonde, Shrek, Den Eneste Ene. Instruktører Steffen Rode, Carsten Bertelsen. Kapelmester Morten Garnæs
2014-2017: Vilhelmsborg Festspil: Sound of Music, Matador, Hair, 9 to 5. Instruktører: Kim Brandt, Frank Gundersen, Kim Harris, Dorthe Hansen Carlsen. Kapelmester: Thomas Christiansen
2017: Tog til tiden, Totalteater, Randers Egnsteater og Hadsten/Favrskov Kommune, Instruktør Lilje Windbirk
2014: Bye Bye Yue Yue (af Line Mørkeby), Teater Katapult, Instruktør Emil Hansen. Sophie Zinckernagel modtog en talentreumert for sin rolle i forestillingen
2013-2017: Nattens Tivoli, Filurens Talentlinje, Tivoli Friheden, instr. Ane Kirk Uhrenholdt. Kapelmester Sune Sørensen
2016: Festival (af Peter Spies), Dansk Talentakademi. Instruktør Kim Harris
2007-2011: Gellerupscenen: Busters Verden, Bølle Bob, Madicken, Dyrene i Hakkebakkeskoven. Instruktører: Lone Rødbroe, Lisbet Lautrup, Kapelmestre: Lone Rødbroe, Claus Pilgaard, Keld Haaning Ibsen
2009: Aalborg Vinterrevy, Aalborg Kultur og Kongrescenter. Instruktør Leif Maibom. Kapelmester Thomas Pakula
2008-2009: Filuren: Jacks Mareridt, Første Gang. Instruktør Tine Høst
2007: Generation Ballroom, Musical Syd, Musikhuset Aarhus. Instruktør Astrid Guldhammer. Kapelmester Christen Frost
2007: Oliver Twist, Esbjerg Børne- og Ungdomsteater. Instruktør Tine Høst

Jesper Madsen
Underviser, Viby-X, musik og brugsguitarJesper er en af skolens musiklærere, med stor passion og erfaring. Hans hovedinstrumenter er klaver, keyboard, guitar, trommer og bas.
Han har været ansat på Viby Efterskole siden 1993, hvor han også underviser i dansk. I tidens løb har Jesper spillet i mange bands, sunget som tenor i Fredens Kirkekor, været lydmand hos spillestedet Magasinet, leder på ungdomsskolen i Odense og skoleleder på den Kongelige Balletskole i Odense, hvor han var med til at bygge skolen op med Linje for Moderne Dans, Drama og musik.
Når du møder Jesper på skolens gange, er det ikke utænkeligt, at han smiler stort med en hjelm på hovedet og en cykel over skulderen. Han har nok endnu en gang slået sin personlige rekord på cykelturen mellem Viby Efterskole og bopælen i Odense. Ud over at cykle langt er Jesper også en aktiv windsurfer. Han er gift og har to børn.

Jens Christian Tambjerg
Underviser, Skolevejleder, dansk, engelsk, matematik, filosofi og psykologiI mere end 25 år har Jens Christian, bedre kendt som JC, været på Viby Efterskole, hvor det især er dannelse og det hele menneske, som optager ham. Det ses i hans timer, rengøringstjekkene og samtalerne med eleverne på en aftenvagt. JC underviser i dansk, engelsk, matematik samt valgfagene psykologi og filosofi. Han elsker nyere dansk litteratur og i særdeleshed Jakob Ejersbos forfatterskab. Og at lade eleverne forsøge sig ud i skrivningens kunst, hvor bl.a. kortprosa er en af de fortrukne genrer. I engelsk fordyber han sig i litteraturen, heriblandt Orwell, og har primær fokus på den lidt oversete kunst at kommunikere skriftligt på engelsk. Matematik er også for JC noget andet end “bare” at dividere. Der er matematik i alt – og at knytte matematiske teorier sammen med virkeligheden er hans ambition.
JC er uddannet på Odense Seminarium, med linjefag i engelsk og idræt.
Jens Christian er efterskolelærer med stort E. Det hele startede, da han selv gik på efterskole i tre år, hvilket inspirerede ham til selv at blive efterskolelærer.
Ydermere er JC en af skolens vejledere. “Diplomuddannelsen har været grundlaget for udviklingen af den integrerede vejledning på Viby Efterskole, og i samarbejde med Vibys anden vejleder har jeg været med til at sætte Viby på Danmarkskortet i vejledningskredse. For os peger vejledningen naturligvis ind i elevens nære fremtid med valg af ungdomsuddannelse, men også ind i efterskolens dannelsesprojekt”, fortæller han.
Privat gift med Lene, skolens sekretær, som han har tre børn med.
Email:jens@viby-efterskole.dk

Jens Munck Eriksen
Underviser, Engelsk, dansk, Viby-X og boldspilJens underviser i dansk, engelsk/advanced english, boldspil samt i Viby-X-klassen. I dansk provokerer han eleverne til at tage stilling: “Jeg ynder at bruge danskundervisningen til bl.a. at arbejde med livets store spørgsmål, som fx ”hvad er meningen med tilværelsen?”. Dette belyses gennem ældre og nyere litteratur og udtryksformer, men også ved at filosofere, reflektere og debattere”, fortæller han. “Desuden er ungdomstendenser og brug af sociale medier et af mine foretrukne områder at arbejde med i danskfaget. Jeg elsker at provokere eleverne, så de bliver tvunget til at tage stilling”.
Engelsk er verdens vigtigste sprog, og dermed er det vigtigt for alle at kunne begå sig på sproget. For Jens er kommunikationen essentiel. Derfor søger han i sin undervisning at skabe rum for kommunikation, så alle får udviklet deres ordforråd, udtale og grammatik.
I Viby-X-klassen arbejder Jens målrettet med kreativitet, idéskabelse og projektledelse sammen med eleverne. “For mig er det afgørende, at de elever som vælger VibyX, opnår en mærkbar faglig, personlig og social udvikling. Denne udvikling skal de kunne mærke både i deres kommende ungdomsuddannelse, men vigtigst af alt – i det liv der venter dem efter Viby”, fortæller Jens om Viby’s spændende VibyX-klasse.
Jens blev første gang ansat på Viby Efterskole i 2011 i et årsvikariat. Da muligheden bød sig i 2014, vendte Jens igen ”hjem” til Viby og har været her lige siden. En af grundene til, at han kom tilbage til skolen er, at han selv har gået på efterskole, hvor han mærkede, hvilken betydning et efterskoleår kan have for et ungt menneske. Privat bor han i Odense med sin kæreste og deres tre børn, som ofte er med på besøg på efterskolen.

Kari Holm
Pædagogisk konsulent og underviser i danskKari har været viceforstander fra 2006 – 2022. Fra 2022 underviser hun i dansk, er skolens coach og pædagogiske konsulent.
Uddannet lærer fra Ribe Statsseminarium i 1993 og har taget en diplomuddannelse i psykologi. Døren til Karis kontor er altid åben og mange kigger forbi. “Det gør en efterskoledag uforudsigelig og berigende. Det er det unikke møde med mennesker, som efterskolelivet skaber, der tiltaler mig”, siger Kari om sit virke på Viby Efterskole. “Det giver mange gode snakke om hverdagens udfordringer, et indblik i spændende øjeblikke og skaber et rum til filosofiske samtaler om, hvem man gerne vil være som menneske”.
Det oplevede Kari selv, da hun gik på efterskole. Det er sikkert også grunden til, at hun stadig er i efterskoleverdenen, mener hun. Kari har desuden erfaring som lærervolontør i Indien og som lærer på Kongeådalens samt Ladelunds Efterskole. Hun er gift med skolens forstander, René, og de har to børn.
Email:kari@viby-efterskole.dk

Charlotte Vang
Underviser, Dansk, tysk, fransk, engelsk og Fit For LifeI 2010 landede Charlotte på Viby Efterskole, hvor hun underviser i krea, fit for life, tysk, engelsk, fransk og dansk. “Min sprogundervisning er baseret på funktionel sprogbrug. Gennem musik, tekster, stil -og levende billeder bliver sproget synligt. Grammatikken skal forstås gennem sproget og kommunikationen styrkes når sproget bliver brugt”, fortæller Charlotte om sin passion.
Sproget blev i en tidlig alder særlig vigtigt for Charlotte. Som 17-årig boede hun i Bruxelles, og efterfølgende har hun læst boet og læst på L’Université de Caen i Frankrig og boede hos franskmænd og lærte landet godt at kende.
Undervejs mødte Charlotte en tysker, hvorefter hun flyttede til Bielefeld, der begyndte hun at læse tysk som fremmedsprog. Derfor betyder sproget så meget for Charlotte, da det at kunne kommunikere åbner en helt verden og giver oplevelser for livet. Det vil hun gerne give videre til skolens elever.
Charlotte har læst på Jelling Statsseminarium med linjefag i Billedkunst og Idræt. Hun har undervist på Vejle Friskole, Ladelund Efterskole, læst virksomhedskommunikation på Syddansk Universitet og er cand. mag.
Udover Viby underviser Charlotte på 10. år et herrehold i gymnastik i Fjordager Gymnastikforening og når vejret tillader det kommer rulleskøjterne på.
Privat bor Charlotte bor med sine to piger på Bondebjerget, et bofællesskab uden for Odense.
Email:char1451@vibydrev.dk

Aaron Le
Underviser, dans, koreografiAaron er en dansenørd og en energi bombe, som har danset på professionel plan og tilegnet sig mange års erfaring indenfor dans og bevægelse ved at deltage i konkurrencer, tage timer og workshops hos Danmarks bedste dansere og udlandets.
Han har bl.a. deltaget i Kaufmann Cup, Hip Hop International, Hip Hop United, europamesterskabet UDO i Skotland, hvor han sammen med sit crew blev nr. 5, og diverse dance battles.
Derudover, er Aaron også manden bag Odenses fede danse events og battles.
Han underviser i stort set alle stilarter indenfor Hip Hop; eksempelvis breakdance, ghetto style, krumping, girly style, L.A. style, popping og locking, afro, moderne Hip Hop, waacking og vogue, performance og Aaron style.
Aaron har undervist på adskillige danseskoler bl.a. Street Style, HIPS, Balletskolen Holstebro, Oure skolerne m.m.
Aarons danse filosofi er unik og bygger blandt andet på, at man altid kan blive bedre til at danse, lige meget hvor god man er. Dans er en rejse, som aldrig ender. I Aarons timer er der fokus på udvikling, musikalitet, forskellighed og sidst men ikke mindst at have det sjovt.
Aaron kan ikke beskrives, han skal opleves… 🙂
Email:Aaron.Le@outlook.dk

Lotte Signora Ordon
underviser, teater for sjov og matematik. Orlov i 2022/23Der er gang i gaden hos Lotte, som underviser i Teater for sjov og matematik på Viby efterskole. Hun står sjælendt stille, griner meget og har oftest gang i et eller andet. Lotte er meget glad for livet som efterskolelærer og er sikker på at det er en livsstil som hun ikke kan undvære.
Lotte er uddannet på den Frie Lærerskole i 2014, har arbejdet som underviser og instruktør på Svendborg Børne- Ungdomsteater, har undervist på Holmstrup Efterskole, vagtlærer på Faaborgegnens Efterskole og har været instruktør i div. Musicals på Engelsholm Højskole de sidste 11 år. Generelt er hun bare rimelig glad for teater, hvilket hendes personlighed nok også afspejler.
Hun vægter personlig udvikling rigtig højt hos eleverne og mener at livet på en efterskole kan give helt nye perspektiver og syn på både en selv, hinanden og verden omkring os. Bare man tør kaste sig ud i tingene og udfordre sig selv.
Lotte er også god for en snak og giver sig god tid til altid at vende både stor og små ting i hverdagen på Viby efterskole. Hendes aftenvagter er oftest præget af en masse lege, dog kan man ikke være sikker på at alt hvad hun siger passer. Da hun elsker at tage pis på eleverne.
Privat elsker Lotte blomster, madlavning og livet med hendes børn og mand.
Lotte bor på Viby Efterskole i den gamle forstanderbolig sammen med Søren Ordon og de har 3 børn sammen. Det er derfor hende og Søren som er nattevagterne i hverdagen på Viby Efterskole.

Aksel Harild Jepsen
Underviser, Engelsk, Fysik, Dansk, Lys, Krea,Aksel har taget halvdelen af sin læreruddannelse på Den Frie Lærerskole og den anden halvdel på UCSyd Haderslev. Han startede som praktikant på Viby Efterskole i 19/20 og er blevet hængende lige siden.
Som lærer og person er han en nørd, der viser sin fulde entusiasme i det, han finder spændende. Forhåbentligt spreder dette engagement sig til eleverne i undervisningen. I hans klasse er der altid plads til at fejle, da det betyder, at man kan lære. Men mest af alt skal man have det sjovt, og lege så meget man kan med det stof, der skal undervises i.
I privaten bor han med sin kæreste i den gamle forstanderbolig lige ved siden af efterskolen. Det betyder også, at det er ham, sammen med Thomas, der har nattevagten. På sit hjemmelavede værksted bygger han alle mulige kreative ting, der kan bruges til sin store passion; Dungeons and Dragons.
Udover kreaværkstedet udfolder han også sin kreativitet gennem musikken og dramatikken. Han er en “Jack of all trades, master of none”- musikant, der kan spille en smule på alle de basale instrumenter. Dog er klaver, sang og guitar hans force. I dramatikken har han specialiseret sig i stage-fighting og improvisation.
Og så er hans nye kreative udfoldelse blevet lys-teknik. Han er nemlig blevet lys-ansvarlig på Viby Efterskole, hvilket er en spændende ny udfordring.
Kontoret

Lene Tambjerg
Sekretær, Elevadministration og økonomiLene er sekretær. Dvs hun ordner alt med elevadministration og økonomi. Derudover er det hende I får i røret når I ringer til skolen.
Email:viby@viby-efterskole.dk
Pedel

Anders Porsmose-Overgaard
PedelAnsvarshavende pedel.
Oprindeligt uddannet møbelsnedker i 2003, og sidenhen Ejendomsservice-tekniker i 2015.
Anders har tidligere blandt meget andet undervist i Ungdomsskoleregi i Graffiti, og været træfagslærer på en specialskole for utilpassede unge mennesker, og har ved siden af været aktiv i musiklivet både på og bag scenen.
Anders startede i efterskoleverdenen i 2009, hvor han som pedel var med til at starte Den Rytmiske Efterskole op fra bunden. Var et hurtigt smut omkring en folkeskole som pedel, men vendte tilbage til efterskolen, da Viby søgte en ny pedel i 2016.
Sammen med Karsten, sørger han for at skolen fungerer og ser ordentlig ud både ude og inde. Vi gør en aktiv indsats for at skolen udvikles miljøbevidst, hvad forbrug angår, og har fokus på affalds-sortering og andre grønne tiltag. Gennem tiden har Anders udviklet mange faglige kompetencer i forhold til bygningsdrift og – vedligehold, og har en stor faglig stolthed i at skolen fungerer og fremtræder pæn.
Privat, er Anders far til to piger og bor i en stor tidligere børnehave fra 1925. Hans interesse for graffiti har udviklet sig til både airbrush og i retning af en særlig stilart indenfor kunsten, som kombinerer kunst med hans interesse for bil-kulturen fra 50erne til 70erne.
Email:pedel@viby-efterskole.dk

Karsten Bjerre
PedelPedel, pædagog og bager.
Karsten er uddannet bager så langt tilbage, at det er før mobiltelefonen blev hver mands eje. Herefter arbejdede han på en gas-virksomhed i ca. 10 år.
Karsten måtte sande, at han ønskede at beskæftige sig med et job, hvor han kunne se, at man kunne gøre en forskel for andre, og valget faldt på jobbet som pædagog. Karsten blev uddannet pædagog fra Odense Socialpædagogisk Seminarium i 2003 og har siden brugt sin uddannelse inden for forskellige specialskoletilbud og i Ungdomsskoleregi for handicappede unge frem til hans ansættelse på Viby 1. september 2019.
På Viby efterskole kommer Karsten til at bruge sine uddannelser og sine interesse for det praktiske arbejde, så man kan møde ham mange steder på skolen ude og inde, i køkkenet og sammen med elever, som måske har brug for en at tale med.
Karsten bor sammen sin kone og deres to børn i Gamborg ved Middelfart, og fritiden bruger han på familie, hus og have, foto og ellers nyder han naturen.
Køkkenet

Rasmus Kolind Kronborg
KøkkenchefRasmus er vores køkkenchef.
Han har en stor passion for, hvad han laver og en altid positiv tilgang til tingene og én man gerne vil arbejde sammen med. Han går forrest og viser vejen, han bestræber sig på at engagere eleverne ved at skabe en større interesse for madlavning og bredere forståelse for, hvad råvarer og madlavning egentlig kan.
Han ELSKER selv mad og har en kæmpe passion for gode råvarer, smag og nye tendenser, og har masser af erfaring med at motivere og inspirere andre til at finde samme glæde ved madlavningen. Om ikke andet, så med at få nogle sjove oplevelser sammen om maden, som forhåbentlig kan vække en nysgerrighed!

Gert Kolding
KokGert er udlært fra Falsled kro. Medejer af Alfred og Kamilla Odense Havn samt tidligere Souschef på Goma Odense og Souschef på HOS i Odense.
Ligner en asiat, men er dansk helt ind til marven.
Bor i Odense med sin kone og datter. Elsker mad: at lave mad, at snakke om mad, at finde på nye måder at tilbedere mad, at finde mad, ja, alt med mad.
Vibykunda forever!

Kamilla Hoxer Frøstrup
Ernæringsassistent.Sød som Jordbær, i sæson.
Kæmpe kærlighed til mad.
Brænder især inden for den ernæringsmæssige del. Da mad er ikke bare mad. Men brændstof til kroppen. Og med det rette brændstof, kan den være frisk og frejdig hele dagen lang.
Hertil har Kamilla også en stor passion for det grønne køkken, og er tosset med at udfordre de unge menneskers smagsløg og horisont med det vegetariske køkken.
Kamilla er uddannet i hovedkøkkenet på OUH og har derefter arbejdet på Brandbjerg højskole.

Henriette Johansen
Køkkenmedhjælper og rengøringHenriette er ansat som køkkenmedhjælper.

Pia Broe Andersen
Køkkenmedhjælpler og rengøringPia arbejder delvis i køkkenet og delvis gør hun rent de steder på skolen, hvor eleverne ikke kan gøre rent.

Silja Weigelt
UngarbejderSilja er en ung pige på 18 år, som har arbejdet på Viby efterskole siden efteråret 2019. På Viby sørger Silja for eleverne minimum én gang i ugen, hertil både i hverdagen til aftensmad eller brunch i weekenden. Hun deltager dertil også til større arrangementer, hvor der mangler en hjælpende hånd i køkkenet. Silja har selv gået på Koldingegenens idrætsefterskole i året 18/19, og nyder derfor at være tilbage i efterskolemiljøet og få sig en snak med eleverne i køkkenet.
Til dagligt går Silja på STX i Middelfart, hvor hun er færdig i sommeren 2022. I hendes fritid elsker hun at være sammen med vennerne og spille håndbold i sin lokale klub.

Sigurd Aaby Ulriksen
UngarbejderSigurd er en ung mand på 18 år. På Viby sørger han for eleverne minimum en gang om ugen, om det er aftensmad i hverdagene eller brunch i weekenderne. Han hjælper også med større arrengementer på skolen, hvor der er brug for en ekstra hånd i køkkenet. Sigurd startede med at arbejde på Viby i efteråret 2019. Sigurd studerer til dagligt på STX i Middelfart, hvor han er færdig i sommeren 2022.
Sigurd har selv erfaring omkring efterskolelivet, da han i 2018/2019 selv gik på Koldingegenes Idrætsefterskole, og nyder derfor meget at være tilbage i efterskolemiljøet.
I Sigurds fritid nyder han tiden sammen med vennerne og spiller fodbold i sin lokale klub.


