Tale til kommende elever

In Elevernes ord by Viby EfterskoleLeave a Comment

Hej jeg hedder Ea, og jeg vil lige på forhånd sige undskyld over mit ikke så pæne sprog, det er ikke min skyld, jeg er vokset op på en havn… nå jeg er her, for at fortælle jer lidt om, hvordan der er at gå på efterskole.

Og jeg skal sige det kort og godt, efterskolen er det fedeste nogensinde! Jeg tror aldrig, jeg har været så lykkelig i en lang periode, som fra da jeg startede og til nu.

Efterskolen er smæk fyldt med muligheder, fx. havde jeg aldrig rørt elektronisk musik, nu laver jeg mine egne numre, som jeg enda har nosser nok til at optræde med, det havde jeg aldrig forestillet mig jeg kunne.

Man kan blive verdensmester, i lige det man har lyst til, lige fra irisk stepdanser, til metal trommerslager,  der er intet der stopper jer, andet end jer selv. Der er ingen til at holde jer i ørene, i kan gøre lige hvad i vil! Udover natteren fy!

På efterskolen kommer man til at være sammen med de fedeste folk nogensinde. Der er alle mulige forskelige slags spænende personer, som man aldrig havde forestillet sig man skulle møde,

Mennesker der faktisk deler jeres intereser, mennesker der ikke er bange for at være lige dem de er, for man kan være lige den, man har lyst til at være. Man kan starte på en frisk. Hvis jeg kunne gøre det om, ville jeg fx. havde fortalt folk at jeg hed Aurora, for det er sejere en Ea. men nu er jeg fanget med 2 søle bugstaver, så tænk jer om!

Når man går på efterskole bor man i en boble, verden udenfor er fuldstændig i stå mens man er her. Man lever fuldstændig i nuet, lige der hvor du er. Det betyder ikke man ikke kan have et liv uden for boblen, man kan sagtens leve uden for boblen, man skal bare passe på ikke at sprænge den, i har kun 1 år her, jeres venner, familier og kærester er også derhjemme når i kommer hjem. Så lev jeres liv i boblen, for når året er omme vil boblen sprede sig til en masse små bobler over hele landet, og så er det sku svært og samle den igen, jeg glæder mig ikke til den dag!

Nu snakker jeg en masse om lyserøde skyer, regnbuer og chubby enhjørninger, for efterskolen er sku dejligt og man har det mega nice. Men det kan sku også være hårdt! Man bliver smidt ind i en ukendt jungle, og man vil egentlig bare hjem til mor. Men hvis Mowgli kunne overleve junglen, kan i sku også, man skal bare finde sig en fed syngende bjørn, og så skal det hele nok gå.

Man lærer så meget af de hårde tider, for man skal selv rede sig ud, mor kommer ikke og samler jer op, i skal selv rejse jer. Man kan ikke undgå de hårde tider, heller ikke på efterskolen. Det fede ved at have det lidt nederen en dag på efterskolen er at der er over 100 glade syngende bjørne til at få jer i godt humør igen.

Alt hvad jeg har fortalt jer nu, er der nogen der kan relatere til og tænke “hm hun er sku en klog fætter”, mens andre tænker, “hold da kæft hun har da et masivt hul i hovedet” fordi det er ikke meningen i alle skal relatere til mine oplevelser, for det er mit og kun mit efterskoleliv jeg har fortalt jer om. Efterskolen er lige hvad man gør det til, og der er ingen forkert eller rigtig måde at være efterskoleelev på. Der er kun din egen måde, og den er perfekt.

 

Og nu har tante Ebalola, eller far Carsten sikkert rent rundt og fortalt jer at i skal nyde det “nyd det” siger de hele tiden. Det synes jeg er træls at få afvide, for det fanme svært at nyde noget før man ikke har det. Så det jeg vil efterlade jer med er “lev det” lev i jeres efterskoleboble til det fuldeste, lev på lige præcis den måde i har lyst til det, for det er ikke tante Ebalola´s, eller far Carsten´s, eller mit efterskole år, det er sku jeres så lev i det.

Hav et fableagtigt år!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.