TEATER

Dans på Viby Efterskole
Dans på Viby Efterskole

TEATEr på Viby Efterskole

På Viby kan du afprøve drømmen om at blive professionel skuespiller, eller du kan tage din første teatertime.

Som noget unikt for Viby Efterskole, får du et individuelt udarbejdet skema, som opfylder dine ønsker og passer til både dine interesser og dit niveau. I teaterundervisningen tager vi hensyn til, om du er begynder eller har prøvet drama/teater undervisning før – så der er plads og udfordringer til alle.

Du har på Viby den unikke mulighed for at få undervisning i både dans, musik og teater. Dette styrker din kropslighed, timing og musikalitet som skuespiller.

Hvis du har lyst til afprøve efterskolelivet og teater på Viby – afholder vi en VibyCamp, hvor alle, der går i 6. – 9. kl., er velkomne.


Teaterundervisningen

I teaterundervisningen giver vi dig personlig, seriøs og grundlæggende teatertræning uanset dit forudgående kendskab til teater. Det eneste der kræves af dig er engagement, disciplin, seriøsitet og lyst til at udvikle dig som skuespiller.

Som elev på teaterlinjen vil du blive udfordret som skuespiller, dramatiker og iscenesætter. Vi arbejder med skuespilteknik igennem improvisationer, øvelser, lege, dialog og monolog.

Du og dit hold vil også skrive og arbejde scenisk med egne monologer og dialoger. Alt sammen for at forfine dit skuespil og give det dybde og gennemslagskraft uanset rollens karakter.

  • Som elev vil du lære om forskellige retninger indenfor teatret – Naturalistisk – Absurd – Episk, Musical og Performanceteater. Vi anvender teknikkerne i teori og praksis. I det daglige arbejde vil du ofte stå på scenen foran dine kammerater. Du får også mulighed for at vise dine evner foran et større publikum.

Kommer du med gå-på-modet og tager imod de udfordringer, vi kommer med, så vil vi gøre alt for at du kommer tættere på din drøm. Et er sikkert: efter et år med teater har du ikke kun udviklet dig som skuespiller, men også som menneske.

Der er knyttet en professionel skuespiller og instruktør til undervisningen.

Dans på Viby Efterskole
Dans på Viby EfterskoleDans på Viby Efterskole

På scenen

”Viby teatertur” I små grupper skriver, iscenesætter og afvikler I små forestillinger som er målrettet mod et publikum på enten folke- eller friskoler ”Teaterprojektet” Jeres afslutningsprojekt hvor vi inviterer publikum til skolen. Her har teatereleverne muligheden for at afprøve alt hvad de har lært i løbet af året. Kun fantasien sætter grænser. “Musicalen” I samarbejde med musik, dans, lys og lyd eleverne, arbejder hele skolen med årets store musicalforestilling. I år skal eleverne opføre musicalen Shrek. Vi arbejder koncentreret med opsætningen i 6 uger – hvor al anden undervisningen er aflyst og hele skolen udelukkende arbejde med denne store opsætning.

KONTAKT OS
Dans på Viby Efterskole
Dans på Viby Efterskole

Faciliteter og udvikling

På Viby har du chancen for at udvikle dine teater-evner i raketfart. Fordi du bor op og ned af både to teatersale og dine holdkammerater, er der mulighed for mange timers øvning hver dag. På Viby er der altid et højt aktivitetsniveau i salene – og resultatet viser sig!

Samtidig støtter undervisningen i dans og musik op om dine evner som skuespiller. I danseundervisningen arbejder du bla. med kropsbevidsthed og timing samt koreografier, der fortæller en historie, som du skal formidle.

Gennem musikundervisningen styrkes din musikalitet, som er grundlaget for en god timing.

Du er ikke forpligtet på at vælge alle 3 linjefag – musik, dans og teater – men vi tilbyder dig muligheden for at vælge 1, 2 eller alle 3, hvis du vil.


Teaterlys

Teaterlys er et valgfag for den teknik- og dramainteresserede elev, der gerne selv vil prøve kræfter med det at sætte et teaterstykke op eller sætte det perfekte lys til en koncert.

Her er det vigtigt at tænke lyset med som en del af en scenografi, og derfor er det godt at lære noget om lysdesign.

I faget teaterlys lærer eleverne at udarbejde lysplaner, med alt hvad der hører sig til af spille- og effektlys. Men faget er ikke kun relevant for eleven med en skuespiller eller instruktør i maven. Det er i høj grad også et fag for den teknikinteresserede elev. Vi skiller lamper ad og reparerer dem, laver ledninger, lærer at koble lamper sammen og koble lamper til. Vi sætter lys til skolens større arrangementer, programmerer og styrer lyset når showet kører.

I faget, Teaterlys, bliver du kort sagt oplært i alle de teoretiske og praktiske funktioner i forbindelse med koncerter, danse- og teaterarrangementer på skolen.

Dans på Viby Efterskole
Dans på Viby Efterskole