UNDERVISERE

Viby Efterskole sætter en ære i at have undervisere, der brænder for deres fag – og har en lang baggrund indenfor faget – også udenfor undervisningslokalet – som ikke “bare” gør dem til fremragende undervisere – men også trækker på stor erfaring ind til eleverne fra den professionelle verden.

Underviser, Dansk, matematik, teater, producer og sceneteknik

Søren Ordon

Søren er en erfaren efterskolelærer. Han underviser Viby-X-klassen, har timerne med kortfilm, producer elektronisk musik, digitale sceneeffekter samt teater ”for sjov”. Han er en af skolens meget kreative og idérige sjæle. Det ses både i de fag, som han varetager, men også i fritiden på Viby Efterskole. Det er for eksempel ham, som arrangerer en spontan Nerfgun-krig eller en Zombieweekend på skolen.

Før Søren blev ansat på Viby Efterskole i 2015, har han blandt andet været lærer på Syddansk erhvervsskoles Center for visuel kommunikation, lærer på Eisbjerghus Efterskole, Frøslevlejrens Efterskole, Holmstrup Efterskole, Rantzausminde efterskole, Oure Efterskole og Faaborgegnens Efterskole. Søren har produceret minecraft-kurser for bibliotekerne i Danmark, er uddannet fri- og efterskolelærer i 2013 fra Den frie Lærerskole og multimediedesigner.

Privat bor han med sin familie på Viby Efterskole, i den gamle forstanderbolig.

Underviser, teater

Carsten Kiørby Bertelsen

Carsten er Viby Efterskoles instruktør, hvor han har stået bag den årlige musical siden 2015 og underviser også i teater. Der er næsten ikke en afkrog af skuespillet, som Carsten ikke beskæftiget sig med.

Han er selv skuespiller i det professionelt turnerende musikteater Rivegildet, hvor han også medvirker til at skrive og udvikle stykkerne. Han har undervist på Det Kongelige Teaters Balletskole i Odense, udviklet Legolands børneteater og ageret dukkespiller, afholdt kurser i kropssprog.

Carsten har instrueret forestillinger som blandt andre Sound of Music, Bølle Bob, Grease, Den grønne elevator, Privatliv, Huset, Xdream, Hotellet, H.C Andersen Punktum, Mød mig på Cassiopia, Dyrene i Hakkebakkeskoven, Til julebal i nisseland, Folk og røvere i Kardemommeby, En skønne dag, Maria, WWW. Rock you, Ballade i balletten, Guld og grønne skove, Skatteøen, Baby Blue, Atlantis, Under Køkkenvasken, Nøgleringen, Oliver Twist, Diverse revyer, Iscensættelse for Dansk performancekor.

I samarbejde med komponist Inger Kiørbye Bertelsen har Carsten skrevet følgende musicals: H.C. Andersen punktum, X-dream, Hotellet (senere oversat til engelsk), Ballade i balletten, Nøgleringen, Se min kjole og Baby blue.

Carsten er dramaleder med kursus i kropsligt teater, situationsbestemt ledelse, pionetuddannelse i innovation, value perform og er DISC certificeret. Han har undervist på Det kongelige teaters balletskole i Odense, Contra, Legoland, Djurs sommerland, Bestseller, MidtMarketing, Kolding egnens idrætsefterskole, Ågård efterskole, Sdr. Bjert skole, Boligselskaberne, Kolding friskole, Se min kjole, Brændkjærskolen, Kolding ungdomsskole, Sdr.Bjert teaterforening, Frie læreskoler, Inconsulting, Jobdk. Serverings teater.

Nu er vi heldige at have ham på Viby.