Vibys ansigter – Ida Brieghel

In Vibys ansigter by René Holm HansenLeave a Comment

I hele januar  er det almindelige skoleskema blevet skrottet på Viby Efterskole. I stedet danner skolen rammerne for opsætningen af musicalen ’Catch Me If You Can’, hvor skolens elever står for alt lige fra PR til piruetter. En af de elever er Ida Brieghel.

Allerede før juleferien startede forberedelserne til årets musical ’Catch Me If You Can’ på Viby Efterskole. 16-årige Ida Brieghel, som både danser og spiller cello i forestillingen, fik udleveret et træningsprogram for danserne, som skulle laves hver dag i juleferien.

”Det er jo en stor opsætning, så vi skal være i tip-top form og helst ikke få skader. Vi danser mange timer hver dag. For mig starter dagen med morgentræning klokken ni, så danser jeg i fire-fem timer.  Og når jeg har pause fra dans, løber jeg ned til orkesteret og øver med på cello ind til ved en 18-tiden. Nogle gange har vi prøver om aftenen.  Det er nogle lange dage, men det er så fantastisk, at vi kan lave alt det, vi bedst kan lide her på skolen i en hel måned,” fortæller Ida.

Musicalen ’Catch Me If You Can’ spiller fra d. 30.1 til d. 6.2 2020. Billetter kan købes her.

Hvordan er musicalperioden?
”Den er lidt hårdt, men samtidig vildt fed. Nogle dage danser jeg syv timer i træk. Det er fedt at prøve af, hvordan det er at være en del af en professionel opsætning. Normalt er jeg meget sammen med mine roomies, men dem ser jeg næsten ikke, fordi de laver noget helt andet end mig. På den måde kommer man også til at snakke med andre elever, end dem man normalt snakker med.”

Hvordan er stemningen på skolen?
”Den er rigtig god. Folk har det sjovt med det, de laver. Men folk er også rigtig trætte og pressede, fordi det er så intenst. Folk giver den gas, og man ser folk i deres es. Det er spændende, at se alle shine, og alle yder deres allerbedste. Der er jo rigtig mange dygtige, så det er fedt at se, hvordan alle går meget op i det.”

Hvad ser du mest frem til ved musicalen?
”Jeg glæder mig allermest til premieren, forestillingerne, og at vi har et helt støbt produkt. Lige nu er der stadig rigtig mange brudstykker, der skal samles sammen, for at vi når til det flotte og færdige resultat.”

For Ida er musicalen ikke kun sjov og ballade. Udfordringen giver også mulighed for at afprøve en drøm af karrierevej.

”Den her opsætning booster virkelig drømmen om at blive professionel danser, så jeg tænker ekstra meget over mine drømme under musicalen. Det er med til at teste, om jeg kan holde ud og til at danse på den her måde hver dag, og om det bliver ved med at være sjovt. Man får ligesom en idé om, hvilket liv der kunne vente en. Og indtil videre er det virkelig sjovt,” fortæller Ida.

Musicalen ’Catch Me If You Can’ er en autentisk historie om en charmerende og sympatisk storsvindler. I flere år har FBI været på en hæsblæsende forbryderjagt på fupmageren Frank Abagnale Jr., som i en alder af 21 år har svindlet sig til flere millioner dollars. Men selv den største svindler kan få lyst til kærligheden og til at starte på en frisk.