Vibys ansigter – Amalie Bergholdt Hansen

In Vibys ansigter by Emma RudbeckLeave a Comment

Perioden 2016/2017 er noget helt særligt for Amalie Bergholdt Hansen. Det var der, hvor hun gik på Viby Efterskole. Selvom Amalie for længst er stoppet på skolen, så bliver Viby ved med at have en stor plads i hendes liv.

Af Emma Rudbeck

I mange henseender har 20-årige Amalie Bergholdt Hansens liv ændret sig siden efterskoletiden. Blandt andet har hun skiftet Viby Efterskole ud med teaterhøjskolen Nordiska i Sverige. Men Vibys plads i Amalies liv og kærligheden til teater er uændret.

”Det år er mit livs bedste. Helt konkret betyder året rigtig meget, fordi jeg fik en kæreste på skolen, som jeg stadig er sammen med, og så fik jeg nogle af mine bedste venner. Jeg dannede en teatergruppe, som jeg stadig arbejder sammen med i dag. Vi har lavet tre forestillinger. På rigtig mange måder er Viby stadig et af omdrejningspunkterne i mit liv,’ fortæller Amalie.

Det siges, at et efterskoleår svarer til syv menneskeår. Og når man hører om den betydning et år på Viby, har haft for Amalie, er det let at tro på førnævnte udsagn.

Hvordan har efterskolen påvirket dig?
”Viby har været med til at skubbe mig i den retning, som jeg er i dag. Jeg kom fra folkeskolen, hvor man sad fast i en bestemt rolle. Pludselig var jeg omringet af en masse nye mennesker, som ville det samme som mig selv. Jeg følte mig forstået. På Viby kan du være dig selv på en ny måde. Man kan viske tavlen ren og komme ind i det her meget tydelige fællesskab.”

Hvorfor er efterskoleåret vigtigt?
”Fordi det er en kæmpe social gevinst for unge mennesker. Efterskolen er et fællesskab, hvor man kan dyrke en interesse og få et fællesskab om noget helt konkret. Det fællesskab har været og er grundstenen til mange andre ting i mit liv i dag.”

Hvad er din bedste efterskoleoplevelse?
”Det var mange helt vildt fede oplevelser for mig. Noget mere håndgribeligt er, at jeg fik lov til at spille rollen som Fiona i ’Shrek – The Musical’. Det var en kæmpe oplevelse og enormt meget ansvar, som jeg lærte at håndtere.”

Amalie skal gå på den svenske teaterhøjskole Nordiska indtil sommerferien. Fremtiden er åben, men en ting er sikkert. Teater skal stadigvæk være omdrejningspunktet.

”Min store drøm er at leve af teater. På en eller anden måde. Jeg har spillet teater, siden at jeg var ni år gammel og har altid være lidt misundelig på dem, der stod på scenen. Teater fylder bare, så det håber jeg også, at det skal gøre i mit arbejdsliv fremadrettet,” siger Amalie.

Hvis du også gerne vil have en efterskoleoplevelse for livet, kan du læse mere på www.viby-efterskole.dk.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.