Vibys ansigter – Anna Lin

In Vibys ansigter by Emma RudbeckLeave a Comment

Da Anna Lin gik på Viby Efterskole i 2011/2012, fandt hun ud af, at det ikke var skuespillet, som hun nød ved at stå på scenen. I stedet for at spille en rolle, ville hun hellere fortælle sine egne historier. Nu er hun børnevært på DR Ultra.

Af Emma Rudbeck

Efter året på Viby Efterskole spillede Anna Lin ikke mere teater. I stedet undersøgte hun en helt anden dimension af kreativitet. Hun kunne spille helt sig selv. Det førte til, at den i dag 24-årige Anna blev optaget på DR Talentholdet i 2016, som er DR’s interne uddannelsesforløb.

”Jeg har et stort performergen. Det fandt jeg ud af, da jeg lavede kurser omkring kaffe, hvor jeg virkelig skulle bruge mig selv. Men mit talent er bare ikke inden for dans, sang, musik eller skuespil. Det er inden for formidling og det at fortælle historier. Bare ved at være mig,” fortæller Anna.

Hvordan var det at gå på Viby Efterskole?
”Det var egentligt et meget mærkeligt år, fordi jeg ikke havde det så godt. Jeg var ung, forvirret og havde så mange følelser. Det er ikke Vibys skyld, fordi det er en rigtig fin skole. Samtidig fik jeg også fire virkelig gode venner, som jeg stadig har i dag. I dag er vi i nye fællesskaber udover efterskolen, og det er jo helt magisk.”

Hvad lærte du på Viby?
”Det var her, at jeg fandt ud af, at jeg ikke skulle være skuespiller. Inden efterskolen havde jeg spillet en masse teater, men lige pludselig blev det alt for seriøst. Jeg kunne og kan rigtig godt lide at stå på scenen. Men jeg brændte ikke for at blive en dygtig skuespiller. Det der med at nørde en rolle og lave samme forestilling hver dag, sagde mig ikke noget. Jeg elsker at stå på scenen, men jeg kan bedre lide at være mig selv end at spille en rolle.”

Hvad er dit bedste efterskoleminde?
”Det var altid rørende, når vi lavede noget alle sammen. De fælles projekter som Storekor og musicalen. At man på trods af sine forskelligheder kan skabe noget så smukt sammen. Det var virkelig stort og rørte mig meget. Det der efterskolefællesskab.”

Lige nu arbejder Anna på et undersøgende program til de 13-14-årige piger, som handler om alle de følelser og tanker, man kan have i den alder. I værtsrollen har Anna fundet sin helt rette hylde, hvor hun kan placere sin kreativitet.

”Jeg vil virkelig gerne blive ved med at være vært og formidler. Her kan jeg bruge min nysgerrighed som drivkraft, være på og fortælle historier. Lige nu er der ikke et eksisterende program, som jeg bare drømmer om at skulle være på. Hvis jeg bare kan blive ved med at lave noget, hvor jeg er den undersøgende,” fortæller Anna.

Hvis du har en god idé til, hvem der skal være et af Vibys ansigter, så skriv gerne til os.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.