Vibys ansigter – Anna Lydal

In Vibys ansigter by Emma RudbeckLeave a Comment

Stemningen på Viby Efterskole er sitrende. En blanding af spænding og nervøsitet spænder rundt på gangene forud for, at multisalen igen danner rammerne for årets musical. Anna Lydal er et af de mange ansigter, som er med i Vibys nyfortolkning af ’Junglebogen’.  Junglen er blevet forvandlet til et storbyeventyr.

Som med alt andet spiller COVID-19 også ind på Viby Efterskoles musical. Først blev den udskudt og nu er musicalperioden blevet delt i to. De første forestillinger blev spillet i april for et mindre publikum. Nu hvor restriktioner er lempet, spiller årets musical ’Junglebogen – Et storbyeventyr’ en omgang mere med flere forestillinger for flere publikummer. Det har 16-årig Viby-elev Anna Lydal glædet sig til.

”Jeg har haft så mange sommerfugle i min mave over, at vi nu kan spille forestillinger igen rigtigt. Det var først, da vi var færdige med første omgang af musicalen, at jeg kunne mærke, hvor fedt det havde været. Derfor tror jeg, at vi kommer til at nyde forestillingerne endnu mere denne gang. Det er det her med, at vi har arbejdet på musicalen så længe, og nu skal det afvikles. Nu er det slutspurten, hvor andre skal se, hvad vi har arbejdet med,” fortæller Anna.

I musicalen spiller Anna abeleder. En rigtig festabe, som hun selv siger. I rollen synger hun flere sange. Derudover er Anna en del af koret og kostumeholdet.

Hvad er det sjoveste ved at spille musical?
”Det er, at man kan slå sig fuldstændig løs i sin rolle og virkelig bare give den gas sammen med andre! Jeg spiller tæt sammen med to andre i mit abeslæng. Inden musical havde jeg talt lidt med dem, men nu er vi virkelig blevet tætte. Det er noget andet fantastisk ved musicalen. Jeg havde slet ikke overvejet, at jeg også ville snakke og blive tæt med en masse nye under musicalen.”

Hvad gør musicalen for jeres årgang?
”Det blander os. Man er sammen med mennesker, som man ikke plejer. Lige pludselig snakker man med en hel masse nye. Vi bliver rystet sammen på ny. Fællesskabet blomstrer, fordi vi skaber noget sammen. Det gør os stærkere.”

Hvad glæder du dig mest til ved at spille forestillingen igen?
”Helt klart at optræde foran et publikum og se reaktionerne på det, vi har lavet. Det er jo en nyfortolkning af en gammel klassiker. Mowgli er en pige, hvilket jeg tolker som kønsneutralitet. Det er ikke vigtigt, om man er det ene, det andet eller det tredje. Bagheera er drag, og det faktum bliver der ikke gjort grin med. Musicalen er en refleksion af i dags samfund og tager nogle meget relevante emner. Det glæder jeg mig til at vise frem igen.”

Musicalperioden er et af Viby Efterskoles kendetegn og var netop en af grundene til, at Anna valgte skolen.

”Jeg tog på Viby for at få et uforglemmeligt år med en masse nye venskaber og oplevelser. Også for at kunne fordybe mig i musik, teater og dans. Musicalperioden har været essensen af alt det, som jeg håbede på at få ud af et år på Viby Efterskole.”

Der er stadig få billetter til ’Junglebogen – Et storbyeventyr’. Find dem og billeder fra musicalen her: https://www.viby-efterskole.dk/musical-2/musicalen2021-junglebogen/