Vibys ansigter – Emilie og Nicolas

In Vibys ansigter by René Holm HansenLeave a Comment

Spisesalen på Viby Efterskole er fyldt med forår og forelskelse. På væggen hænger et kartonhjerte med skolens kærestepar. Fem venner rejser sig op for at give en besked. To storforelskede smil kan spottes blandt eleverne. Efterskoletraditionen tro skal endnu et kærestepar offentliggøres.

Af Emma Rudbeck

I en lejlighed i København sidder 27-årige Emilie Elisabeth Pouplier og 26-årige Nicolas Arcos Specht. Hånd i hånd. Sådan har de fulgtes ad, siden at de i 2008 blev kærester på Viby Efterskole. Men de startede som bedste venner, husker Nicolas.

”Jeg gik rundt i min lille umodenhedsboble, hvor jeg lidt havde et ’crush’ på de fleste piger. Emilie var bare min gode ven, så hun talte ikke rigtig. Men så kyssede Emilie mig til en fest. Eller vi er lidt uenige om, hvem der kyssede hvem. Det kys gjorde hvert fald, at vi fik øjnene op for hinanden,” griner Nicolas.

Nu har de været kærester i ti år. De mener, at efterskolen har givet deres forhold noget helt specielt.

Hvad har efterskoletiden gjort for jeres forhold?

Emilie: ”Efterskolen er hele grunden til, at vi sidder her i dag. Vi ville ikke have mødt hinanden ellers. Så det er ret simpelt.”

Nicolas: ”Det, at vi har mødt hinanden på efterskolen, har gjort, at vi kender hinanden på en helt speciel måde. Vi har delt et år sammen, hvor der blev skabt et rum til at lære hinanden at kende på godt og på ondt. Det har givet os en speciel forståelse for hinanden og vores baggrunde.”

Hvad er det mest unikke ved Viby efterskole?

Emilie: ”Jeg synes, at det er måden, hvorpå den høje faglighed kombineres med tid til andre aktiviteter som dans og musik. Alt dette foregår i trygge rammer, som ender med at føles som ens andet hjem. Det gør Viby Efterskolen stadig den dag i dag for mig.”

Nicolas: ”Det mest unikke er de mange måder, som Viby fortolker kunst på. Det er digte, lys, lyd, teater, musik og dans. I vores samfund er det ting, som bliver nedprioriteret. Men på Viby er de så ambitiøse omkring og dedikeret til kunsten, at de giver en masse unge mennesker noget meget vigtig læring med i deres videre liv. Det har jeg endnu ikke mødt andre steder.”

Hvad har et år på efterskole lært dig?

Emilie: ”Når jeg tænker tilbage, så er det stadig det bedste år i mit liv. Også fordi jeg mødte Nicolas. Jeg ville anbefale alle et år på efterskole. Ikke kun for at finde en kæreste. Men fordi du på efterskolen bliver et selvstændigt individ og samtidig virkelig kan dyrke dine interesser.”

Nicolas:
”Jeg er helt enig med Emilie. Når du er på efterskole, skal du pludselig selv være den voksne i mange situationer. Det udvikler dig modenhedsmæssigt. Da jeg kom hjem, var jeg forandret på mange måder.”

Siden stoppet på Viby Efterskole i 2008 er meget sket. De første fire år boede Emilie og Nicolas i henholdsvis Svendborg og Virum.

”Vi så hinanden hver anden weekend, fordi vi var i et langdistanceforhold. Det har givet os begge en selvstændighed, som har holdt os sammen gennem tiden. Nu bor vi sammen og studerer. De ti år har virkelig været en rejse sammen ind det voksne liv, som startede på Viby Efterskole,” fortæller Emilie.

Inden længe er Emilie uddannet dyrlæge og Nicolas psykolog. 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.