Vibys ansigter – Low-Mid filter

In Vibys ansigter by René Holm HansenLeave a Comment

I løbet af skoleåret 2018/2019 på Viby Efterskole begyndte Frida Rottländer og Morten Bøggild Petersen at lave musik sammen under navnet Low-mid filter. Her fik de udgivet to af deres sange. Nu drømmer de om at få endnu flere sange på deres fælles CV.

Af Emma Rudbeck

Morten Bøggild Petersen spiller guitar. Frida Rottländer skriver sangene. Sammen komponerer de musik under navnet Low-mid filter. Men det er lidt af et tilfælde, at bandet opstod på Viby Efterskole i efteråret 2018.

Frida: ”Vi var på et sangskrivningskursus i en weekend, hvor vi meget tilfældigt ender i gruppe sammen. Vi snakkede overhovedet ikke sammen inden, men vi klikkede bare vildt godt. Vi havde den samme passion og gejst for musik. Det var lidt som puslespilsbrikker, der faldt på plads.”

Morten tager over: ”Efter kurset sluttede, har vi bare holdt fast i hinanden. Vi startede med at have en fast dag om ugen, hvor vi skulle lave musik. Realiteten var, at vi endte med at bruge stort set alle aftener på det. Stemningen på skolen og faciliteterne gjorde det nemt at drømme om noget større inden for musikken.”

Nu går de hver især i gymnasiet, men Low-mid filter består endnu.

Hvad betyder Viby Efterskole for jer?
Morten: ”Som band har Viby betydet alt. Vi ville ikke have fundet hinanden ellers.”

Frida griner: ”Nej, jeg har aldrig været i Holbæk før. Men fordi vi har boet på samme skole, har vi hele tiden haft muligheden for at fordybe os i musikken. Der har været plads til udviklingen af bandet. Det ville og kan vi ikke på samme måde, når vi ikke går på skolen mere. Der har virkelig ikke været langt fra idé til handling, når jeg er kommet stormende ned til Morten med noget nyt, og han har hevet guitaren frem.”

Morten: ”Det skal nu foregå over videoopkald. Så får jeg en besked fra Frida midt i timen, hvor hun står og synger ind i telefonen med en ny, god idé.”

Hvordan har Low-Mid filter influeret på efterskoleåret?
Morten: ”Vi har valgt rigtig meget fra på Viby ved at bruge så meget tid på musikken. Nogle gange ville man ønske, at man kunne drikke en sodavand i det gode vejr med de andre og slappe af, men i sidste ende må man jo ofre noget, hvis man gerne vil blive til noget.”

Frida: ”Vi har virkelig brugt mange timer i producerlokalet, må man sige. Altså hele weekender. Dér er det heldigt, at vi er så gode venner. Så Low-mid filter har fyldt rigtig meget. Man har skullet sige nej til mange ting for at nørde musikken. Jeg troede, at jeg skulle have et rigtigt slapperår på efterskole, men det blev det ikke. Vi har brugt så mange skønne timer på det her projekt. Men jeg har overhovedet ikke fortrudt det.”

Hvordan ser fremtiden ud for Low-mid filter?
Frida: ”Jeg havde en forventning om, da jeg startede, at nu skulle jeg lave alt muligt sjovt såsom musik. Når jeg så skulle starte på gymnasiet, kunne jeg lægge det lidt væk. Sådan blev det ikke! Nu er den plan virkelig røget i vasken på grund af Low-mid filter.”

Morten: ”Jeg er helt enig. I starten ville jeg slet ikke på efterskole, og nu står jeg her med et band og store drømme. Min oprindelige plan er virkelig blevet rykket op med rødderne. Nu skal vi bare give den gas som band”.

På trods af at Frida er bosat i Greve og Morten i Holbæk, er planen fortsat at lave musik sammen.

Morten: ”Lige nu leder vi efter et studie, hvor vi kan indspille og producere. Det bliver jo helt naturligt mere besværligt nu, hvor vi ikke er på samme adresse og ikke har de samme faciliteter. Men det skal nok gå.”

Frida: ”Så vil vi gerne ud at spille en hel masse henover efteråret. Drømmen er jo, at vi på et tidspunkt kan komme til at leve af det her og stadig være glade for det. Jeg har fået lyst til at satse hele butikken på musikken”.

Hvis du vil lytte til Low-mid filters singler ’Static’ og ’Nowhere’, kan du finde dem på Spotify og andre streamingtjenester. Du kan læse mere om bandet på coffeerecords.dk/lowmidfilter.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.