Vibys ansigter – Ida Krogh

In Vibys ansigter by Emma RudbeckSend en kommentar

Et nyt kuld efterskoleelever udklækkes snart. 16-årige Ida Krogh er en af dem. Derfor er de sidste sommerferiedage fyldt med både spænding og nervøsitet, når hun tænker på Viby Efterskole.

Tankerne om første skoledag på Viby Efterskole fylder for 16-årige Ida Krogh. Lige siden 7. klasse har hun vidst, at hun for en stund skal skifte Kolding ud med Nørre Åby. Nu lyder startskuddet snart for en ny årgang på Viby Efterskole, men også for en helt ny periode af en masse unge menneskers liv.

”Jeg er ret spændt. Det der med, at man kommer til en skole, hvor man slet ikke kender nogen. Vi er alle alene i det i starten. Det er nok meget normalt og reelt, men nervøsiteten går på at få venner og opbygge nogle gode relationer,” fortæller Ida.

Netop de tanker deles med al sandsynlighed af en lang række af de nye elever.

Hvorfor vil du gerne på Viby Efterskole?
”De gange jeg har besøgt stedet, har der været en helt særlig energi. Det er bare en megafed skole, så jeg er helt solgt. Jeg har spillet ret meget teater, siden jeg var helt lille. Så det store fokus på de kunstneristiske fag trak i mig.”

Hvad glæder du dig mest til ved at starte på efterskolen?
”Det er det her med at lære mere om andre mennesker. Det at tage hensyn til dem, som man bor med, deres liv og grænser, fordi man jo har forskellige vaner og præferencer. Det tror jeg bliver interessant, og man kommer til at lære meget om sig selv. Så glæder jeg mig selvfølgelig til en masse musik, dans og teater.”

Hvad er du spændt på?
”At ’flytte hjemmefra’.  Jeg har jo aldrig prøvet at bo uden mine forældre. Jeg har allerede købt en elkedel, så jeg er lidt forberedt. Men det bliver lidt tricky det der med at savne. Jeg har en tvillingesøster, som også skal på efterskole nu. Det bliver mærkeligt at være adskilt. Samtidig bliver det også fedt at have noget helt for sig selv. Vi er jo vant til at dele venner.”

Udover at efterskoleåret skal bruges på en masse nye bekendtskaber, så vil Ida også bruge året på at blive mere afklaret omkring, hvad fremtiden skal bruges på.

”Lige nu vil jeg gerne noget mere med mit teater. Men måske kommer jeg på efterskole og finder ud af, at det ikke lige er mig alligevel. På Viby får jeg er unik mulighed for at fordybe mig. Så jeg glæder mig til at få testet mine drømme af i de helt rette omgivelser,” fortæller Ida.

Den 9. august starter Ida Krogh og resten af årgang 20/21 på Viby Efterskole.

Send en kommentar