Vibys ansigter – Isa Marie Henningsen

i Vibys ansigter af René Holm HansenLæg en kommentar

Folkeskolen var svær for Isa Marie Henningsen. Gymnasiet ligeså. Ikke fordi, fagene var svære, men fordi hun skulle sidde stille. Isa ville hellere bruge tiden på teaterscenen. Nu udlever hun sin drøm på de skrå brædder. Det var på Viby Efterskole, Isa fik øjnene op for, at skuespillet kunne blive en levevej.

Af Emma Rudbeck

Arbejdsugerne er hektiske for 30-årige Isa Marie Henningsen. I længere tid har hun har jongleret mellem at spille med i teaterforestillingen ’Anne Sophie Hedvig’ på Odense Teater, gå til prøver på ’Hva så Europa’ på Mungo Park i Kolding og lægge stemme til en Disney-tegneserie i København.

”Jeg har altid drømt om at blive skuespiller. Eller arkæolog. Men mest skuespiller. I 4. klasse startede jeg med at spille teater, så det har altid haft en stor plads i mit liv. Det er min måde at komme med følelser på. Det er her, hvor jeg kan komme helt tæt på folk og egentligt også mig selv. Det er derfor, at teater er så fantastisk en kommunikationsform,” fortæller Isa.

Siden Isa gik på Viby Efterskole i 2004/2005, har hun udforsket den kreative verden inden for dans, sang og teater.

Hvordan var det at gå på efterskole?
”Det har uden tvivl været et af de bedste år i mit liv. For første gang oplevede jeg, at teater blev taget alvorligt. Vores lærere vægtede teaterundervisningen ligeså højt som matematik. Det viser sig også i, at skolen prioriterer at rive en hel måned ud af den daglige undervisning, som i stedet bliver brugt på musicalen. Det var den helt rigtige pakkeløsning for mig.”

Hvad har et efterskoleår lært dig?
”Det har givet mig selvtillid. Både personligt og kreativt. I løbet af året blev mine øjne åbnet for, at den kreative verden også er en seriøs karrierevej at gå. På Viby Efterskole blev teater ikke kun set som en fritidsaktivitet, men som et seriøst fag. Det gav mig selvtillid til at turde tro på mine skuespillerdrømme.”

Hvad er det mest unikke ved skolen?
”Det er efterskolefællesskabet. På Viby lærer man at finde sin stemme. Både rent bogstaveligt ved at synge i Storekor, men også sin egen stemme i fællesskabet. Det viste mig, hvor stærkt et fællesskab kan være. Derfor har jeg også en stor kærlighed til dem fra min årgang. Også dem, som jeg ikke snakker med mere, fordi vi har et vedvarende fællesskab, der har strakt sig langt ud over det ene efterskoleår.”

Nogle af efterskolevenskaber har i dag en stadig stor plads i Isas hjerte.

”Jeg har for nylig været til bryllup hos en efterskoleven, hvor vi var flere fra Viby. Det er fantastisk, at vi efter så mange år stadig holder sammen. Alle burde simpelthen tage på efterskole. Man udvikler sit kendskab til sig selv og så får man venner for livet,” fortæller Isa.

I juni blev Isa uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i Odense.

Læg en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.