Vibys ansigter – Line Weien Hoffmann

In Vibys ansigter by Emma RudbeckLeave a Comment

Introvert og genert. Det var Line Weien Hoffmann, da hun startede På Viby Efterskole. Men på skolen turde hun at folde sig ud og musicaldrømmene fik lov til at blomstre. Nu hun er lige startet på Den Danske Scenekunstskole – Musicalakademiet i Fredericia.

Af Emma Rudbeck

Musical har altid været en interesse for 21-årige Line Weien Hoffmann. Men da hun gik på Viby Efterskole i 15/16, blev interessen til en drøm om at kunne leve af at spille musical. Den drøm er nu ved at gå i opfyldelse.

”Det var faktisk vores sangcoach, som opfordrede mig til at søge ind på Musicalakademiet. . Oven i det fik jeg lov til at spille hovedrollen i årets musical i ’Legally Blonde’. Det var ret stort at blive set på den måde. At nogle andre mente, at jeg kunne bære det. Det havde jeg ikke selv tænkt, at jeg kunne, fordi jeg var genert og tilbageholdende. Efter musicalen havde jeg en følelse af, at nu turde og kunne jeg det hele. Så turde jeg kaste mig ud i musicaldrømmen,” fortæller Line.

Den erfaring fra Viby Efterskole har nu været med til at give Line en plads på Musicalakademiet, hvor hun skal gå de næste tre år.

Hvordan var det at gå på Viby efterskole?
”Det var bare et helt vildt fedt år. Jeg elskede det. Jeg har altid dyrket musik og drama, men alle mulige forskellige steder. Så lavede jeg en musicalproduktion et sted, gik i skole et andet sted og til sang et helt tredje. Alt er samlet på Viby. Vi gik direkte fra engelsk til kor til dans til tysk. Det var virkelig optimalt at kunne nørde det kreative på den måde.”

Hvad har du lært af at gå på Viby?
”At jeg ville lave musical. Det var virkelig godt at komme et andet sted hen, hvor alle havde de samme interesser. Man kunne i fællesskab dykke ned i en kreativ verden. Her blev jeg udfordret på en helt anden end måde tidligere, derfor udviklede jeg rigtig meget.”

Hvad var det bedste ved efterskoleåret?
”Jeg tror, at det var at spille hovedrollen i musicalen. Jeg er introvert og det der med at komme ud af min skal var svært i starten. Jeg gemte mig lidt, men alligevel blev jeg set. Det at spille en rolle og gøre nogle vilde ting er min vej ud af at være introvert. Det er ikke så farligt at fylde i en rolle. Det er via mine roller, at jeg er i gang med at lære at dele mere ud af mig selv. Det oplevede jeg rigtig meget i musicalen på Viby.”

For Line er kærligheden til musical ved at blive til en karrierevej og det giver plads til flere drømme.

”Jeg håber, at jeg kan komme ud og spiller nogle store roller. Jeg er så glad for at fortælle historier, og det synes jeg genren er god til. Hvis jeg kan leve af min fritidsinteresse, så behøver jeg jo aldrig at arbejde. Det kunne være ret vildt,” fortæller Line.

Hvis du eller du kende en, som gerne vil være et af Vibys ansigter, så skriv gerne til os via Facebook.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.