Vibys ansigter – Mads Molina

In Vibys ansigter by René Holm HansenLeave a Comment

På Viby Efterskoles værelse 12 løser Mads Molina endnu en matematikopgave til tonerne af endnu en Disney-sang. Han er en kreativ kombination af matematiknørd og musicalfan. Det er der plads til her.

Af Emma Rudbeck

Planen var, at 16-årige Mads Molina skulle på gymnasium efter 9. klasse. Men inden længe valfartede tankerne hurtigt væk fra hjembyen Taastrup til en lille vestfynsk flække, Nørre Aaby. Nærmere Viby Efterskole.

Hvorfor ville du på Viby Efterskole?

”Jeg skulle på handelsgymnasium, fordi jeg elsker matematik. Men da min gamle teaterinstruktør Kathrine viste mig Viby Efterskole, som hun selv havde gået på, tænkte jeg, at det kunne være meget sjovt at komme på efterskole. Så søgte jeg lidt på forskellige skoler, men Viby var den eneste, hvor jeg både kunne danse, spille teater og spille musik. Da jeg kunne få det hele på en linje, var jeg ikke i tvivl længere. Samtidig er det faglige niveau på skolen meget højt, så jeg kan kombinere min passion for musical og matematik.”

Hvad er det mest unikke ved efterskolen?

Årh, det skal man mærke. Stemningen. Man kan spille teater med en øvet danser, næste dag kan du være på et begynder-dansehold med en letøvet musiker. På den måde lærer vi hinanden at kende på kryds og tværs. Det er ikke sådan, at f.eks. musikfolkene kun går sammen. I stedet er vi virkelig blandede, så man får en relation til alle på skolen. Det gør bare noget vildt for stemningen og sammenholdet.”

Hvad har et år på efterskole lært dig?

”Jeg er blevet meget mindre kontrolfreak. På efterskolen sker der mange ting. Man skal kaste sig ud i meget og prøve grænser af. Man udfordrer sig selv ved at gå op og ned af hinanden i et år og samtidig også bo med et andet menneske, som man slet ikke kender i starten. Der er en anden, som lever lige ved siden af dig, der også smider med sine sure underbukser. Det har jeg bare måtte lære at acceptere. Det er vildt, hvad sådan et efterskoleår gør, når man tænker på, at man har gået ti år i folkeskolen. Det betyder nærmest ingenting i forhold til, hvordan det er at være på efterskole. Sådan et år her udvikler dig bare så meget. Man udfordrer sig selv og livet.”

På Viby Efterskole går der lige nu 11 drenge – og næste år bliver de 20 drenge. Det kan måske klinge negativt, men Mads mener, at det nu alligevel er positivt.

”Det er selvfølgelig lidt specielt, men det er egentligt også fedt for os drenge. Vi får lov til at fylde meget på trods af, at vi er så få. Og så er det jo kun positivt, at der er et kæmpe udvalg af søde piger til fester,” griner Mads.

Inden længe skal Mads tilbage til Taastrup, hvor han efter sommerferien starter på Niels Brock Handelsgymnasium. I fritiden vil han fortsætte med at spille amatørteater, så musical og matematik fortsat kan kombineres.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.