Foto: Lars Rybøll/Dansehallerne

Vibys Ansigter – Marlene Bonnesen

i Vibys ansigter by René Holm HansenLæg en kommentar

Dans er mere end salsa og standardiserede ballettrin. For 28-årige Marlene Bonnesen er det hendes vigtigste udtryksform og et politisk værktøj. Den professionelle levevej som danser blev kickstartet på Viby Efterskole.

Af Emma Rudbeck

Siden Marlene Bonnesen var 11 år, har teater og dans fyldt. I dag så meget, at hun nu som 28-årig lever af at beskæftige sig med dans inden for sceneperformance. Hun er freelance danser, medstifter af det kollektive arbejdsfællesskab DANSEatelier, underviser og holder diverse workshops.

”Jeg er optaget af, hvordan man kan bruge dansen anderledes end bare at arbejde med faste koreografier. Dansen kan for mig noget særligt. Det er mit instrument og talerør. Så jeg udforsker meget, hvordan man kan bruge dansen anderledes i form af spil og læring. Dansen har et særligt potentiale, da det rummer andet end det gængse sprog,” fortæller Marlene.

Hvordan var det at gå på Viby?
”Det var vildt fedt! På skolen var der plads til, at jeg kunne beskæftige mig med de ting, som jeg brændte for. Tiden fløj ofte afsted, fordi jeg var så fordybet og fokuseret på at lære. Jeg spillede teater, dansede og skrev sange med min gang. Det var meget stimulerende for mig fagligt og personligt. Det rykkede noget i mig og åbnede op for, at jeg kunne bruge min krop som et som medie og instrument.”

Hvad tog du med dig fra efterskoleåret?
”Det var et år, som virkelig var vigtigt for mig. Både fagligt og personligt. Jeg fik nogle vanvittigt gode relationer på Viby. Venner, som jeg stadig ser i dag. De har været fundamentale for min udvikling og retning senere i livet. Jeg fik adskillige nære venner, som stadig er faste ankre i mit liv.”

Hvad savner du ved efterskolen?
” Der er noget helt særligt ved efterskoletiden. Jeg drømmer mig tit tilbage. Jeg savner naiviteten, energien og åbenheden, som man møder på en efterskole. Dengang omfavnede jeg hverdagen på en helt anden måde. Jeg var nok mere rummelig dengang, nu er jeg, naturligvis, blevet mere formet af livet og de valg, jeg har truffet. Det var så befriende, at vi havde tid til at fordybe os i det kreative og hinanden. Man lærte at møde og forstå mennesker på en helt ny måde. Det har jeg heldigvis stadig med mig fra Viby.”

Det er efterhånden ved at være længe siden, at Marlene startede på Viby Efterskole i 2006, men året bliver ved med at have indflydelse på hendes hverdag.

”Viby Efterskole satte en retning for mit professionelle liv. Det boostede og motiverede mig i sådan en grad, at jeg sprang ud i livet som professionel scenekunster og danser. Jeg fik lov til at dyrke dansen og scenekunsten sammen med ligesindede, omringet af dygtige undervisere. Det er 12 år siden, at jeg startede på Viby, men på rigtig mange måder er Viby stadig en del af mit liv, når man ser på min levevej og mine venner,” fortæller Marlene.

Hun blev færdiguddannet moderne danser og koreograf fra Den Danske Scenekunstskole i 2015.

Læg en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.