Vibys ansigter – Nanna Bottos

In Vibys ansigter by René Holm HansenLeave a Comment

I radioen spiller Ida Reds sang ’Wildflower’. Det er den anden mest spillede single på P4 i 2018, og så er bandet blevet udråbt som et af årets helt store nye navn. En af bandets fire kvinder er 27-årige Nanna Bottos. Udover at være sangerinden, er hun forfatter, sangskriver og konservatoriestuderende. Og gammel Viby-elev.

Af Emma Rudbeck

Det er kreativitet, som driver Nanna Bottos i alt, hvad hun laver. Det ses i den pladekontakt hendes band Ida Red har fået med Warner Music og på hendes pseudonym Nay Ruby på digtsamlingen ’Truths’, som hun udgav tidligere på året. Nanna kommer i mange kreative versioner. Da hun gik på Viby i 07/08, var det som hovedrolleindehavere og korleder.

”Inden jeg begyndte på Viby, var jeg også skrevet op til en gymnastiskefterskole. Jeg valgte den kreative side til, og det er jeg blevet ved med sidenhen. Det er det, som jeg er god til og her, hvor jeg kan udtrykke mig bedst. Derfor lavede jeg blandt andet mit eget kor på Viby for at søge det kreative endnu mere i et større fællesskab,”fortæller Nanna.

I dag læser Nanna en kandidat i Music Performance på Rytmisk Musikkonservatorium i København.

Hvad har et år på efterskole gjort for dig?

”Jeg var rigtig glad for at prøve at værehjemmefra og møde så mange ligesindede unge mennesker, jeg kunne skabe nye relationer til. Vores årgang var ikke altid lige nem, fordi der var nogle rebelske unge mennesker. Jeg selv var meget autoritetstro. Meget flittig og flink. Så for mig var det virkelig fedt at få et indblik i, at det er okay at gå imod de voksne nogle gange. Man ikke altid skal tro på, hvad de siger. Man må gerne udfordre dem og deres voksne synspunkter.”

Hvilke erfaringer har du taget med fra Viby? 

”Jeg fik min første kæreste på Viby. Og mit første knuste hjerte. Det er lidt en erfaring som teenager. Derudover blev jeg meget tæt med min roomie. På en måde mindede vi rigtig meget om hinanden og alligevel var vores baggrunde meget forskellige. I løbet af året delte vi både alle de godeting, men også alle de dårlige ting. Den indsigt og viden om et andet menneske lærte mig, at alting ikke er så sort/hvidt, som jeg gik og troede på det tidspunkt.”

Hvad glemmer du aldrig fra Viby?
”Det må være musicalperioden, som var meget intens. Jeg spillede en af hovedrollerne i ’Rottefængeren’, så det var fedt og hårdt. Så glemmer jeg heller ikke, hvordan det var at stoppe. Man blev revet ud af sin lille tryghedsboble og ud i den virkelige verden, hvor jeg skulle gå på gymnasiet. Jeg følte mig så alene og voksen. Det var hårdt, og det eneste jeg ville var at flytte over til mine efterskoleveninder i København med det samme. Det gik bare ikke rigtig i den alder.”


Efter at have taget en musikalsk FLOW hf-eksamen i Odense, endte Nanna alligevel i København. Her er kreativiteten er blevet Nannas levevej.

”I dag lever jeg af at lave musik, og det vil jeg gerne blive ved med. Helst på den måde at jeg skriver sange til andre. Fordi nogle gange skriver man en sang som er god, men ikke passer til en, men meget bedre til en anden. Men jeg holder så meget af den kreative proces i det. Og så vil jeg rigtig gerne tilbage til LA igen for at lave mere musik,” fortæller Nanna om fremtiden.

Nanna er færdig med sin kandidat i sommer 2020, hvor det bliver spændende forsat at følge hende i jagten på at udfolde sig kreativt.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.