Vibys ansigter – Rumle Wind Dideriksen

i Vibys ansigterby René Holm HansenLæg en kommentar

For mange venter sommerferien lige om hjørnet. Det betyder for flere feriefolk, at nye kapitler venter på dem forenden. For Rumle Wind Dideriksens vedkommende betyder det, at et kapitlet med mærkatet ’Viby Efterskole’ skal åbnes.

På Vibys lister over kommende elever står Rumle Wind Dideriksen. I løbet af sine 15 leveår er han blevet flasket op med musik og sang i barndomshjemmet.

”Siden jeg var syv år, har jeg spillet musik. Primært trommer og klaver. Hele sommerferien skal jeg på tourné med min mors rytmiske 80-mandskor, hvor jeg fungerer som en-mands band. Ved siden af spiller jeg en masse musik i band og på musikskolen, så musik er hele min hverdag. Jeg drømmer om, at jeg kan leve af musikken i fremtiden,” fortæller Rumle.

Hvorfor ville du gerne på Viby Efterskole?
”Jeg besøgte nogle forskellige skoler, inden at jeg besluttede mig. Men Vibys energi gjorde udfaldet. Det er en super fed skole, hvor der er et stort fokus på musik. Jeg har kun hørt godt om stedet. Og hvis jeg skal være helt ærlig, så er der rigtig mange kønne piger. Det var der hvert fald sidste år.”

Hvad glæder du dig mest til ved at starte på efterskole?
”Det må være at møde alle de andre elever. Og så at udfordre musikken yderligere sammen med en masse dygtige mennesker. Lige nu går jeg på Rudolf Steiner-Skolen i Odense, så det bliver spændende at prøve en mere konventionel form for skolegang på Viby. Det kilder allerede en lille smule i maven, når jeg snakker om det.”

Hvilke forventninger har du?
”Jeg har store forventninger til den høje standard, Viby har inden for de kreative fag. Jeg vil rigtig gerne gå på MGK (musikalsk grundkursus, red.) efter Viby, så jeg håber, at det her år kan være med til at forberede mig bedst muligt.”

Ved siden af musikken render Rumle rundt med en drøm om at videreudvikle på det medie- og musikfirma, han så småt har startet op. Det falder fint i spænd med VibyX-klassen på Viby Efterskole, som er fokuseret på iværksætteri.

”På den her måde får jeg mulighed for at kombinere min interesse for musik med en mere projektorienteret skolegang, som måske kan være med til at starte min egen forretning. Det giver mig mulighed for at komme ud i den virkelige verden og prøve tingene af. Det tror jeg bliver rigtig godt,” fortæller Rumle.

Du kan læse mere om VibyX på efterskolens hjemmeside – klik her