Vibys Ansigter – Shimon Latim Edroma

In Vibys ansigter by René Holm HansenLeave a Comment

For 22-årige Shimon Latim Edroma har et år på Viby Efterskole været lidt af en livsomvæltning. Både på det personlige og faglige plan. Det blev et år, som vendte op og ned på Shimons syn på sig selv.

Af Emma Rudbeck

Sammen med sin bedste ven Sofus startede Shimon Latim Edroma på Viby Efterskole i 2012. Han var lige pludselig langt væk fra de hjemlige rammer, som Vesterbros gader altid har været lig med. Derfor gik der ikke længe før, at hjemveen meldte sin ankomst hos Shimon.

”Jeg synes, at det var svært at starte på efterskole. Der var så mange nye mennesker, men alligevel gik jeg meget for mig selv. Jeg var meget fraværende. Efter en måned på skolen skete der noget, hvor tingene ændrede sig for mig. Måske faldt jeg til lige dér. Faktisk endte det ud med, at efterskoleåret blev et af de bedste i mit liv,” kigger Shimon tilbage på efterskoletiden.

Hvorfor ville du gerne på efterskole?

”På det tidspunkt dansede jeg en lille smule, men ambitionerne var ikke så høje. Jeg ville gerne mere. Derfor begyndte jeg at kigge på danseefterskoler sammen med Sofus. Først kiggede vi på Oure, men der er rigtig mange mennesker der. Så fandt vi Viby og tog til Åbent Hus. Derefter var vi ikke længere i tvivl.”

Hvad har et efterskoleår gjort for dig?

”Jeg er blevet meget mere selvstændig efter at have været på Viby. Sådan et år med alle de opgaver, man har, er lidt som et arbejde. Man får noget ansvar, og det voksede jeg virkelig med. Det år var en game changer for mig. Uden tvivl.  Jeg blev på alle måder mere forelsket i skoletiden på Viby.”

Hvad er det mest unikke ved Viby Efterskole?

”For mig var det at komme væk hjemmefra. Efter den første måned, hvor jeg havde meget hjemve og kun turen hjem var god, så blev togturen ’hjem’ til Viby også helt fantastisk. Jeg glædede mig til at komme tilbage efter weekenden, og jeg elskede at være på Viby. Det sted lærte mig at turde møde nye mennesker, tro på mig selv, være ambitiøs omkring min uddannelse og generelt blive meget mere selvstændig. Det var et meget vigtigt år for mig.”

Efter Viby Efterskole begyndte Shimon på danseuddannelsen hos Hotstepper i København og har efterfølgende taget en HF.

’Jeg blev aldrig færdig med min danseuddannelse. Mine knæ kan ikke holde til det, efter at jeg fik en skade i det ene, desværre. Det var som at ramme en mur, da jeg måtte erkende, at dansen ikke skulle være min levevej. Det er stadig svært at acceptere. Nu drømmer jeg om at uddanne mig som tømrer, så det kan blive min nye fremtid,” fortæller Shimon.

Lige nu arbejder Shimon i smykkebutikken Plaza i København, hvor han er i gang med at spare sammen til en tur til LA, hvor han gerne vil arbejde og bo i længere periode. Efter planerne starter Shimon på tømreruddannelsen i 2020.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.