Vibys ansigter – Simon Nordmark

In Vibys ansigter by Emma RudbeckLeave a Comment

Da Simon Nordmark i 2013/2014 gik på Viby Efterskole, fik han tilbudt en hovedrolle i musicalen. Han skulle spille løven i ’The Wiz’, selvom han havde ønsket en lille rolle. Den udfordring og erfaring bruger han nu i jagten på det store musikalske gennembrud.

Af Emma Rudbeck

24-årige Simon Nordmark har skrevet musik siden, før han startede på Viby i 2013. Nu har han udgivet flere plader og drømmer om at kunne leve af det. Modet til at jagte drømmen og udfordre livet har han lært på Viby Efterskole.

”Det at nogen troede på mig og gav mig en så stor rolle i musicalen, som løven i ’The Wiz’ er, har lært mig, at man skal turde udfordre sig selv. Jeg startede med at gå op til instruktøren Steffen Rode og sagde, at jeg ikke troede, jeg kunne fylde så stor en rolle ud. Det var lidt for voldsomt, at jeg skulle spille en hovedrolle. Steffen holdt fast, fordi han vidste, jeg kunne. Derfor blev jeg nødt til at tro på mig selv. Jeg knoklede, lærte 30 siders replikker, dansene og sangene. Og det gik godt! De erfaringer om min egen kunnen bruger jeg virkelig i min musikkarriere,” fortæller Simon.

Simon har bandet Northfield, hvor han er det eneste faste medlem.

Hvordan var det at gå på Viby?
”Man siger, at et år på efterskole svarer til syv menneskeår. Det passer, fordi jeg voksede helt vildt det år. Skolens motto er at udfordre livet, og det gjorde jeg. Jeg havde kun spillet guitar halvandet år inden Viby, og blev klart bedre mens jeg gik på skolen, og min sangstemme tog også nogle gear opad. Derudover havde jeg begynderdans og drama. Viby var en fed starter for musikken, jeg laver nu.”

Hvad var det bedste ved efterskoleåret?
”Det var fællesskabet og den delte glæde ved at være sammen. På efterskolen har man valgt hinanden til. Det fælleskab har jeg kun oplevet på det år, fordi alle brændte for det samme. Det er så specielt. Selv hvis jeg ikke har set min gamle roomie i et år, når vi så mødes, ryger vi tilbage til jargonen, vi havde på værelse 18. Selvom vi er blevet otte år ældre og har ændret os, så er der en essentiel del i os, som aldrig ændres.”

Hvordan har Viby påvirket dig?
“Det har lært mig, at man altid skal udfordre sig selv. I årenes løb har jeg haft kontakt med Kari, hvor vi har sparret og talt om kreative valg. Når spillerstederne ikke svarer og guitaren driller, så husker hun mig på, at man skal udfordre sig selv. Kari har læst mig, at man skal lave rugbrødsarbejdet. Hvis man kan det hele fra start, er der ingen grund til at prøve. Hvis man arbejder hårdt nok og er lidt heldig, så kan man godt blive den nye kunster, som folk vil se og høre.”

Simons helt store drøm om at leve af musikken er blevet udfordret af et år i pandemiens tegn. Men det gåpåmod han lærte på Viby, får ham til at knokle videre.

” Sucessen for mig er ikke at stå på Orange Scene, men at jeg har musikken i mit liv og aldrig lægger ambitionerne eller sangskrivningen på hylden. Jeg vil bare gerne udforme og spille min musik, mens jeg håber, at nogle andre derude samler det op og gør det til en del af deres liv, måske endda at det hjælper dem til at se ting på en anderledes måde”

Du kan høre Simons seneste album ’An Enchanted Waste of Love’ og andre albums her.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.