Vibys ansigter – Sofie Amalie Hansen

i Vibys ansigter by René Holm HansenLæg en kommentar

Efter mere end en måneds musical på Viby Efterskole er den sidste sang sunget, den sidste sminke er lagt, og hverdagen banker på igen. Sofie Amalie Hansen kigger tilbage på oplevelsen, hvor hun har spillet Agent Secret og været en del af produktionen i systuen.

I de sidste mange uger har 16-årige Sofie Amalie Hansen brugt timer på scenen og ved symaskinen for at producere de mange kostumer til forestillingen. Sofie spiller agent i årets musical på Viby Efterskole. Hun har aldrig beskæftiget sig med teater før, men alligevel fik hun en af de større roller i ’Catch Me If You Can’.

”Det er vildt fedt, at jeg har fået den rolle, og at Carsten (red. instruktøren) ikke kun har valgt øvede skuespillere til de store roller. Det gør, at der er plads til en nybegynder som mig. Derfor er det da også lidt intimiderende at spille overfor de andre elever, som har spillet teater halvdelen af deres liv. Det er en rigtig god mulighed for mig til at blive bedre, når jeg har så dygtige mennesker at spille med,” fortæller Sofie.

Hvordan har musicalperioden været?
”Det har både været hårdt og sjovt. Dagene har været lange, men har resulteret i en virkelig flot opsætning. I systuen har vi haft travlt med at lægge ting op, sy knapper i og lige lave tyve ens nederdele. Så har vi spillet en masse forestilling med stor energi. Det har været udfordrende at lave musical, fordi man har været så presset, men det overskygger slet ikke alle de sjove og gode minder, vi har fået.”

Hvordan gik premieren?
”Premieren var ret nervepirrende. Det var en helt vild oplevelse endelige at have publikum på, som vi fik en masse respons fra. Der var pludselig andre end os selv, der fik noget ud af vores anstrengelser. Det giver bare et kick og en enorm energi ved sådan en forestilling.”

Hvad har været det sjoveste ved musicalen?
”Det har været følelsen, når man mærker, at det hele bare kører. Særligt da vi havde prøver og de første gennemspilninger, hvor de mange brudstykker blev sat sammen. Lyd, lys, dans, kostumer og skuespil. Der gik det hele op i en højere enhed. Det er bare ret sjovt at være på scenen og spille teater med de andre. Især da vi kom ud over al nervøsiteten ved premieren. Til sidst kunne vi nyde forestillingerne, selvom vi var trætte. Så giver det hårde arbejde virkelige mening.”

I går blev årets sidste musicalforestilling spillet på Viby Efterskole. Selvom musicalperioden er slut nu, tager elevholdet stadig en hel masse med fra oplevelserne.

”Jeg tror, at vi er blevet mere sammentømret på kryds og tværs af eleverne. Jeg har fået snakket med en masse nye. Både i systuen og blandt skuespillerne. Man snakker bare lige med dem, som er i nærheden. Det skaber et større fællesskab. Især når vi alle sammen er færdige med at have korte lunter og være småstressede, så har oplevelsen knyttet os tættere sammen. Det giver noget, at man har lavet sådan en musical i fællesskab. Nu er folk bare rigtig trætte og glade,” fortæller Sofie.

Næste år vender Viby Efterskole tilbage med endnu en musical med et nyt elevhold.