Vibys ansigter – Tobias Arentoft Gräs

In Vibys ansigter by Emma RudbeckLeave a Comment

For 20-årige Tobias Arentoft Gräs har det altid været den største drøm at blive optaget på Den Danske Scenekunstskole – Musicalakademiet i Fredericia. Det blev han i 2020. En del af vejen til at blive optaget var et år på Viby Efterskole.

Af Emma Rudbeck

I de nyborgensiske teaterkredse, hvor Tobias Arentoft Gräs befandt sig, var Viby Efterskole stedet, hvor man tog hen, hvis man drømte om en musicalkarriere. Tobias gik derfor på skolen i 16/17, fordi han ville være musicalstjerne.

”Det var nærmest en tradition, at man tog på Viby, hvis man ville mere med musical. Det ville jeg jo. Jeg glædede mig helt vildt til  beskæftige mig en masse med musical. Det år udviklede jeg mig en hel masse som kunstner, men allermest personligt. Viby har virkelig været med til at give min personlighed et hak i en bestemt retning,” fortæller Tobias.

Hvordan var det at gå på Viby?
”På Viby fik jeg en frisk start, fordi der ikke er rigtig var nogen, som kendte mig. Det var fantastisk at være samlet så mange forskellige typer. Man kunne finde nogen, som passede til den, man var. Men også nogen, der var mere som den, man gerne ville være og man derfor kunne spejle sig i de personer. Det, at få så mange forskellige venner fra forskellige baggrunde, var med til, at jeg blev mere sikker på, hvem jeg selv var.”

Hvad har du lært af et år på Viby?
”Grundlæggende fik jeg en bedre forståelse af, hvem jeg var, og hvem jeg gerne ville være. Jeg ville være musicalperformer. Viby fik en ild til at blusse op i mig. Selvom det altid har været min største drøm, så gav Viby mig en energi til at knokle på. Fordi det koster noget, når ens største drøm skal gå i opfyldelse. Man kommer ikke gratis til en musicalkarriere. Det kræver, at man knokler for det. Det lærte Viby mig i den grad. Så jeg har knoklet lige siden.”

Hvad har været det bedste ved efterskolen?
”Det var, at der var så meget rum til, at jeg kunne udvikle mig personligt. Jeg tænker stadig på efterskolen flere gange om ugen. Det var så socialt et godt år med gode venner, som jeg stadig ses med. Det år har jeg ikke sluppet endnu. Det der med at være sammen med ens bedste venner og så beskæftige sig med noget, der ligner en professionel opsætning af en musical. Det var helt vildt fantastisk.”

For Tobias er drømmen om at blive optaget på Musicalakademiet gået i opfyldelse.

”Det er helt vildt at gå på akademiet. Det er alt, hvad jeg har drømt om og mere til. Og så er det hårdt. Nu drømmer jeg om, at jeg bliver så god som overhovedet muligt. Så drømmer jeg om at spille med i Chicago. Den audition glæder jeg mig allerede til at gå til, når den engang skal sættes op igen,” fortæller Tobias.

Tobias er færdiguddannet på Musicalakademiet i sommeren 2023.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.