Vibys ansigter – Vigga Kæmpe

In Vibys ansigter by Emma RudbeckSend en kommentar

For et år siden rejste Vigga Kæmpe fra familiens trygge rammer i Australien mod Viby Efterskole. Mod et Danmark, som hun savnede, og mod en helt ny tilværelse på efterskolen.

Inden den nu 16-årige Vigga Kæmpe startede på Viby Efterskole, fortalte hun her, om hvor meget hun glædede sig til en hverdag og efterskolelivet i Danmark. Med et efterskoleår, der snart er gået, kigger Vigga tilbage på oplevelsen.

”Det har været det bedste år i hele mit liv. Vi er jo Corona-årgangen, så vi er gået glip af meget. Men jeg tror samtidig, at det har gjort os så meget tættere. Efter vi kom tilbage, har man ikke ville spilde et eneste sekund. Jeg har aldrig været så glad for at gå på efterskolen, som jeg er lige nu. Og jeg kan slet ikke holde tanken ud om, at vi skal stoppe lige om lidt,” fortæller Vigga.

Hvad har et år på efterskole givet dig?

”Jeg har lært så meget om mig selv og er blevet tryg i mig selv. Selvsikker. Jeg er blevet mere imødekommende. Der er jo så mange forskellige slags mennesker på efterskolen, som jeg normalt ikke ville snakke med. Jeg er endt på værelse med to piger, som er så anderledes end mig. Men vi holder så meget af hinanden. Man lærer at elske folk, som man normalt ikke ville gå hen til. Nu kigger jeg tilbage på gamle Vigga, hun var også sej, men nu er jeg en helt anden. Det er en ret vild og speciel oplevelse, som jeg altid vil have tæt ved hjertet.”

Hvordan har det været at være langt væk hjemmefra?

”Det har været hårdt i perioder. Især starten af musicalperioden, da jeg kom tilbage fra jul og sommer i Australien og til et mørkt og koldt Danmark. Det var også hårdt, da vi har sendt hjem under Corona. Når mine efterskolevenner var trætte af deres forældre, så savnede jeg bare mine. Jeg snakkede med mine forældre hver dag, fordi jeg var ked af det. Så snart vi kom tilbage på skolen, ændrede det sig. Så er det også specielt, at mine forældre ikke har set skolen eller mine nye venner. Jeg har jo mødt mange af mine venners forældre. Men mine har de kun set på Skype. Jeg glæder mig til, at de kommer hjem, så jeg kan vise dem skolen.”

Hvad kommer du til at savne ved Viby?

”Det må være Vibyånden. Jeg synes, at det beskriver det virkelige godt. Det er den følelse. Det er alle de små ting som at vågne op med sine roomies, de sene aftener, hvor man snakker, turene til Rema, at låne tøj fra veninder, alle samtalerne om gallakjoler og drenge. Det er hverdagen, jeg kommer til at savne. Viby er jo mit hjem nu.”

Lige om lidt venter endnu et nyt kapitel for Vigga, hvor hun starter på gymnasie i København. Men først skal sommeren nydes med efterskolevennerne.

”Det var egentligt meningen, at jeg skulle hjem til Australien for at se min familie. Men grundet Corona og en masse karantæneregler, så ved jeg ikke, om det sker. Så skulle vi have været på Roskilde Festival med Viby, men det kan vi heller ikke. Så vi har en lille plan, så i stedet skal vi i tre dage hygge os på en eller anden mark alle sammen. Og ellers skal jeg nok bare nyde at være sammen med alle mine efterskolevenner inden, at vi spredes ud til alle steder,” fortæller Vigga.

Vigga og resten af årgang 2019/2020 stopper på efterskolen lørdag den 27. juni.

Send en kommentar